25-aastane Lips siirdus novembri keskel Itaalia tugevuselt teises liigas mängivasse Chieti Basketisse, kellega sõlmis kahe kuu pikkuse lepingu. Itaalias teenis ta keskmiselt 24 minutit mänguaega, mille jooksul viskas 8 punkti ja võttis 3,9 lauapalli.

Lips ütles Delfile ja Eesti Päevalehele, et Itaaliast lahkumine oli klubi otsus. "Nad võtsid uue mängija juba minu sealoleku ajal. Olin seal kaks kuud ja siis nad veel pikendasid lepingut paari nädala võrra. Põhimõtteliselt oli see [lahkumine] ikkagi tiimi juhtide otsus."

Kuigi periood Itaalias jäi lühikeseks, usub Lips, et see oli väärt kogemus, sest ta sai kinnitust, et suudab Itaalia esiliigas hästi hakkama saada.

"Sain sealt kindlasti omad asjad kaasa võtta. Ei ole midagi kahetseda. Oli väga normaalne aeg. Vahest mul isiklikus plaanis ei vedanud, sest sattusin võistkonda, kuhu ma väga ei sobinud. Nägin, et liiga on selline, kus ma võiksin vabalt mängida ja vahest avas see tulevikuks minu jaoks uksi," sõnas Lips.

KK Viimsi peatreener Valdo Lips on kindel, et poja taasliitumine on klubile oluline täiendus. „Kuigi Karli lahkumise järgselt suutsime oma võidusaldot positiivsena hoida ning oleme näidanud tulemuslikku mängu, siis Karli taasliitumine annab võistkonnale palju juurde. Eelkõige just nende võistkondade vastu, kus füüsiliselt suuremaid ja tugevamaid mängijaid on rohkem, on meie puudused välja löönud. Loodame Karlilt suurt panust nii rünnakul kui kaitses. Nagu hooaja algus näitas, siis sobis Karl meie kooslusesse suurepäraselt," rääkis Lips klubi kodulehekülje vahendusel.

Hooaja alguses kuulus Lips Viimsis põhitegijate hulka, kogudes seitsme mänguga keskmiselt 14,4 punkti, 7,3 lauapalli, 3,1 resultatiivset söötu ja 1,9 vaheltlõiget.

Esimest korda on Viimsi publikul võimalus Karl Johan Lipsu oma silmaga mängimas näha laupäeval, 5. veebruaril kell 17, kui meeskond võõrustab kodusel Forus Spordikeskus korvpalliareenil lätlaste BK Ogret.