Lätlase arvates lasti võidul käest lipsata, sest neljanda veerandaja alguses ei suudetud mitme minuti jooksul ühtegi punkti visata. Peamise põhjusena tõi Štelmahers välja selle, et hiljuti klubiga liitunud tagamängijad Isiah Cousins ja Donovan Jackson ei saa veel süsteemist kuigi hästi aru.

Roberts, sellise viimase veerandaja järel pole ilmselt rääkida kõige lihtsam?

Tõsi. Me ei leidnud võimalust skoori teha, nad karistasid meid lihtsate kolmeste ja kaks-pluss-ühega korvi all ja kiirrünnakutega, kuhu me tagasi ei jõudnud. Sellist asja ei saa olla. Meil on kaks uut mängijat, nad ei mõista veel kõiki meie süsteeme. Cousins tuli otse mängule, selline olukord ei ole lihtne. Aga nii on, peame tööd tegema ja leidma viisi, kuidas tugevate meeskondadega võistelda.

Pärast sellist kaotust on kindlasti raske rahul olla, aga usun, et kõiki probleeme arvestades üllatasite paljusid, et püsisite kolm veerandaega mängus?

Olen rahul, et näitasime ka häid asju. Meie 4-pop (liikumine, kus Kregor Hermet mängiti kolmesejoone taha vabale viskekohale - toim.) töötas. Me võitlesime. Sellise lõpu järel on tõesti häid asju raske meenutada. Aga võitlesime korvi all hästi, mängisime, nagu olime kokku leppinud. Lõpus oli meil punktide viskamisega raskusi. Lõpuks eksisid mehed vabadelt kohtadelt, kaotasid enesekindluse, hakkasid tegema asju, mida poleks pidanud, ja see nägi juba inetu välja. Sest tead - kui oled viskaja, siis lähed ja viskad. Kui ei, tuled pingile. Kui hakkad liiga palju põrgatama, kaitse jõuab järele ja tõmbab kokku ja see näeb halb välja.

Esimesed muljed uutest mängijatest, Jacksonist ja Cousinsist? Millised on ootused neile ja kuidas esimene mulje tundub?

Ühe nädalaga on raske öelda. Tõime nad liidriteks, nad peavad aitama meil võita Eesti-Läti ja Eesti liigat ning jõuda VTB-liiga play-off’i. See on raske, sinna on pikk tee. Nädalaga on raske öelda, kuidas me kokku sobime. Meeskondi ehitatakse aastaid, nädalaga raske öelda, aga olen optimistlik! See pole esimene kord, kui peame nädalaga midagi üles ehitama.

Mõeldes haigestumistele ja muutustele meeskonnas: hea võimalus treenerile näidata, kuidas raske väljakutse vastu võtta ja hakkama saada?

Esiteks tahaks, et kõik saaks terveks. See on kõige raskem spordis, kui mängijaid on puudu ja tuleb võita - Kalev ei ole meeskond, kes harjunud kaotama.