Viis tundi ja 24 minutit kestnud maratonmatši kaotanud Medvedev alustas pressikonverentsi pika monoloogiga oma lapsepõlvest ning profitasemele jõudmisest ning jõudis siis lõpuks tänase Melbourne'i publikuni: "Tänases mängus olid mõned momendid, mille tõttu see poiss lõpetas unistamise. Ma ei hakka ütlema, miks. Nüüdsest alates mängin ma vaid iseendale, oma perekonnale, et neid toetada, inimestele, kes minusse usuvad ning muidugi kõikidele venelastele, sest ma tunnen nende tohutut toetust."

"Kui Moskvas peaks toimuma mõni kõvaväljakuturniir, siis ma eelistaksin neid French Openile või Wimbledonile - nendelt eemale jäämine ei morjendaks mind. See poiss lõpetas unistamise. See poiss mängib ainult iseendale. See on mu lugu. Tänan, et kuulasite."

Medvedev pahandas mängu jooksul korduvalt kohtunikuga, kes ei suutnud tema arvates publikule piisavalt hästi selgeks teha, et esimese ja teise seti vahel ei tohi mängijat segada. Lõpuks hoiataski pukikohtunik fänne, et järgmine taoline rikkumine võib kaasa tuua tribüünilt välja viskamise.

"Toon ühe väikse näite. Enne Rafa servima asumist viiendas setis oli vaid üks inimene, kes karjus: "Kamoon, Daniil!" Tuhat inimest tegid: "Tss, tss, tss." Enne oma servi ei kuulnud ma seda kordagi. See on kurb. See on lugupidamatu. Ma pole kindel, kas ma pärast 30. eluaastat enam tahan tennist mängida," ütles Medvedev.