Koroonaviirusesse haigestunud nelja põhimeheta Kalev alustas kohtumist hästi ning esimese poolaja lõpus vaatas tabloolt vastu kodumeeskonna 41:37 eduseis. Vene tippklubile suudeti väärikat vastupanu osutada ka kolmandal veerandajal ning viimase kümne minuti eel juhtis Kalevi/Cramo veel kolme punktiga. Pärast seda kiilusid aga Tallinna klubi skoorikraanid täielikult kinni ja viimasel veerandil visati kõigest seitse punkti, Lokomotiv Kuban tegi veerandaja alustuseks nelja ja poole minutiga 17:0 spurdi ja otsustas kohtumise saatuse.

Võitjate resultatiivseim oli tagamängija Errick McCollum 17 silmaga. Darius Thompson lisas omalt poolt 16 punkti.

Kalevi parimana viskas Donovan Jackson 18 silma, tabades platsilt aga koguni 21 viskest vaid neli. Kregor Hermet ja Marcis Vitols aitasid vastavalt 14 ja 13 punktiga. Kalev/Cramo särgis debüüdi teinud Isaiah Cousinsi arvele jäi 22 minutiga 10 punkti.

Eesti meisterklubi ridades ei teinud koroonaviiruse tõttu kaasa Kristjan Kitsing, Silas Melson, Martin Dorbek ja Ojars Silinš.

Lokomotiv-Kuban teenis nelja kaotuse kõrvale hooaja kuuenda võidu ja jätkab tabelis kuuendal positsioonil. Kalevil on kirjas kolm võitu ja kaheksa kaotust, mis ei anna neile enamat üheksandast kohast.

Delfi Kogupaketi tellijad näevad mänguülekannet tasuta nii otse kui ka järelvaatamises.

Kui tellimust pole, siis võid selle vormistada selle artikli alt.

*1. kuu on tutvumishind 1 euro.

*Lugemisõigust saad jagada 2 sõbraga.

*Tellija saab lugeda 11 väljaande tasulisi lugusid.

*Tellimust saab igal ajal tühistada.

Soovi korral võid teha ostu vaid selle ülekande vaatamiseks (2,99 eurot). Sellega saab vaadata otseülekannet, teisi tasulisi artikleid lugeda ei saa.

Enne kohtumist:

Mõlemal klubil on mängu eel olnud omajagu probleeme. Võõrustajad on hädas koroonaviirusega. Klubi teatas pühapäeva hommikul, et positiivse koroonaproovi on andnud Kristjan Kitsing, Silas Melson, Martin Dorbek ja Ojars Šilins.

Küll aga on tiimi juures tagasi nii koroonaviirusest taastunud Rauno Nurger kui ka Egert Haller ning mänguks on üles antud värskeim täiendus Isaiah Cousins. Kalev/Cramo mänedžer Ramo Kask sõnas Delfile, et kas mees ka mängu pääseb, selgub juba jooksvalt.

Mängu eel on omad probleemid olnud ka Lokomotiv-Kubanil. Venemaa tippklubi pidi Tallinnas maanduma juba laupäeval, kuid Eestis valitseva lumetormi tõttu maandus lennuk hoopis Peterburis, kus klubi liikmed öö veetsid. Ka pühapäevahommikune lend Peterburist Tallinna viibis, ent kell 12.29 maandusid Krasnodari meeskonna mängijad lõpuks Ülemistel.

Lokomotiv-Kubani arvel on VTB-s viis võitu ja neli kaotust. Kalev/Cramo saldoks on kolm võitu ja seitse kaotust.

EuroCupil on Venemaa klubi oma alagrupis kaheksa võidu ja kolme kaotusega Badalona Joventuti järel jagamas teist kohta koos Belgradi Partizaniga. Kolmest kaotusest ühe on Lokomotiv saanud Maik-Kalev Kotsari klubilt Hamburg Towers. Viimati alistati kolmapäeval Leedu klubi Panevežys 90:62.

Meeskonna liidriks on karjääri jooksul ka Euroliigas säranud 34-aastane tagamees Errick McCollum, kes VTB-liigas visanud tänavu keskmiselt mängus 22,3, EuroCupil turniiri parima korvikütina 22,7 punkti.

Kui Kalev/Cramo koosseisu on laastamas koroonaviirus, siis oma mured koosseisuga on ka tänasel vastasel - vigastuste tõttu ei tee kaasa eurosarjas 21,2 punkti mängus visanud korvialune täht Johnathan Motley, samuti Stanton Kidd ja Greg Whittington.