Klubi teatas pühapäeva hommikul, et positiivse koroonaproovi on andnud Kristjan Kitsing, Silas Melson, Martin Dorbek ja Ojars Šilins, kes Kalevit täna mõistagi enam aidata ei saa.

Küll aga on tiimi juures tagasi nii koroonaviirusest taastunud Rauno Nurger kui ka Egert Haller ning suure tõenäosusega teeb debüüdi meeskonna viimane täiendus Isaiah Cousins.

Mängu eel on omad probleemid olnud ka Lokomotiv-Kubanil. Venemaa tippklubi pidi Tallinnas maanduma juba laupäeval, kuid Eestis valitseva lumetormi tõttu maandus lennuk hoopis Peterburis. Flightradar24.com teatel alustab lennuk pühapäeval kella 10 paiku lendu Tallinna suunas.

Kohtumine algab kell 17. Delfi TV teeb kohtumisest otseülekande. Otsepilt on nähtav Delfi Kogupaketi tellijatele.

"Praeguse seisuga mäng ikka toimub," kommenteeris klubi mänedžer Ramo Kask Delfile. "Lokomotiv-Kuban peaks kell 10.55 Tallinnas maanduma."

Tallinna Lennujaama kodulehe teatel on lend siiski hilinemas.

Kas kõikide probleemide taustal oli ka õhus võimalus, et kohtumine lükkub edasi? "Ei olnud. 48 tundi enne mängu algust tuleb anda VTB-sse info, et oleks võimalus üldse mängu edasi lükata. Meil tulid esimesed positiivsed testid reedel, mõnel esinesid sümptomid laupäeval. Seejärel tegime kordustestimise ning paar positiivset proovi tuli veel," selgitas Kask. "Reeglitega on seatud, et kui vähemalt kaheksa mängijat on olemas, tuleb mängida. Meil on kaheksa korvpallurit olemas."

Kas värske täiendus Cousins ka platsile pääseb, ei osanud Kask öelda. "50-50 võimalus. Kõik dokumendid on tal korras ja ta on mänguks üles antud. Eks ta teeb soojenduse kaasa ja mängu ajal juba treenerid otsustavad seda," hindas mänedžer.

Täiendatud:

Hilinenud lennuk Lokomotiv-Kubaniga mängijatega maandus Tallinnas kell 12.29.