Järgmine MM toimub 2023. aasta jaanuaris Rootsis ja Poolas. 32 finaaturniirile pääseva meeskonna hulka saab 15 Euroopa tiimi. Otsepääsme teenisid lisaks kahele korraldajamaale mullu jaanuaris maailmameistriks kroonitud Taani ning Hispaania, Prantsusmaa ja Norra.

Ülejäänud üheksa kohta jagatakse välja kaheetapilise play-off'iga. Esimeses ringis loositi Eesti koondise vastaseks Austria, kellega mängitakse esimene kohtumine võõrsil ja teine kodus. Avamäng toimub kas 16. või 17. märtsil ning korduskohtumine kas 19. või 20. märtsil, täpsed kuupäevad selguvad järgmisel nädalal.

"Oli selge, et igas loosikorvi pallis on tugev käsipallikoondis. Austria polnud kindlasti kõige raskem võimalik vastane, aga ka mitte kõige lihtsam. Tegu on hea tiimiga, kelle jaoks käimasolev EM-finaalturniir lõppes küll alagrupis. Oluline on, et tunneme vastast, olles hiljuti nendega mänginud," kommenteeris Eesti koondise peatreener Thomas Sivertsson.

"Austria on kahtlemata praegu tugevam, kui aasta tagasi. Tähtmängija Nikolai Bilyk oli neil toona vigastatud, aga eks mõlemad meeskonnad on veidi muutunud. Tegime eelmises EM-tsüklis Austria vastu väga hea esituse võõrsil ja nüüd tuleks veidi juurde panna, et neist ka jagu saada," sõnas Sivertsson.

Eesti kohtus Austriaga 2022. aasta EM-valiksarjas ning novembris 2021 võideldi Grazis suurepäraselt. Poolaeg lõpetati 16:16 viigiseisul, aga mäng kaotati 28:31. Tallinnas tuli mullu aprillis alla vanduda pisut selgemalt ehk 27:31 (13:18).

Pühapäeval lõppeval EM-finaalturniiril jäi Austria alagrupiturniiril punktita ning lõpptabelis paigututi 24 tiimi seas 20. kohale. Poolale kaotati 31:36, Saksamaale pärast võidetud poolaega 29:34 ja Valgevenele 26:29.

"Kui meil peaks õnnestuma Austria kahe mängu kokkuvõttes alistada, siis loositi meile muidugi võimalikest tugevaim vastane. Island tegi suurepärase EM-i, oli väga lähedal poolfinaalipääsule ja sai lõpuks kuuenda koha. Aga nii kaugele pole mõtet hetkel vaadata," arvas Sivertsson.

MM-valiksarja esimese ringi play-off-paarid: Austria – Eesti, Ukraina – Soome, Itaalia – Sloveenia, Portugal – Šveits, Kreeka – Bosnia ja Hertsegoviina, Põhja-Makedoonia – Rumeenia, Iisrael – Leedu, Slovakkia – Belgia ning Fääri saared – Valgevene. Paaride võitjad edenevad teise ringi, kus mängud peetakse 13.–17. aprillini.