Pärast seda, kui Casemiro juba kuuendal minutil Brasiilia juhtima viis ja mõned minutid hiljem Ecuadori väravavahile Alexander Dominguezele punast kaarti näidati, tundus Brasiilia kindla võidu poole liikumas.

Nii aga sugugi ei läinud, sest esimesel minutil kollase kaardi teeninud Emerson Royal sai 20. minutil ka teise hoiatuskaardi ja saadeti väljakult minema.

Viis minutit hiljem näidati brasiillastele järjekordset punast kaarti, kuid VAR-i abiga pääses väravavaht Alisson Becker siiski kõigest kollase kaardiga.

Teise poolaja alguses määras peakohtunik Wilmar Roldan Ecuadori kasuks penalti, kuid pärast videokohtunikega nõupidamist otsustati 11 meetri karistuslöögi tühistada. See ei jäänud aga viimaseks korraks kui analoogne olukord aset leidis.

Nimelt vilistas kohtunik lõpuminutitel Ecuadori kasuks taaskord penalti ning Alissonile näidati uuesti kollast kaarti, mis pidanuks tähendama eemaldamist. Videokohtunikega abiga otsustas Roldan aga tühistada nii Alissonile antud punase kaardi kui ka penalti.

Ecuadori viigivärava eest hoolitses Felix Torres, kes suunas 76. minutil palli peaga Alissoni selja taha.

Kohtumise tipphetked: