Esimesed kaks setti kindlalt võitnud Nadal loovutas esimest korda oma pallingu alles kolmandas setis seisul 3:4. Itaallane kasutas olukorda meisterlikult ära ja lõi oma servigeimiga ka seti kindlalt lukku.

Nadal ennast sellest aga heidutada ei lasknud ning kuigi Berrettini võitis neljanda seti alguses oma pallingult kõik punktid, suutis hispaanlane lõpuks siiski otsustava murdega kohtumise võita.

Austraalia lahtiste finaalis nägi 36-aastast hispaanlast viimati 2019. aastal ning toona pidi ta tunnistama Novak Djokovici kindlat 6:3, 6:2, 6:3 paremust. Üleüldse pole Nadal suure slämmi turniiride finaalis mänginud 2020. aasta Prantsusmaa lahtistest alates.

Teise finalisti saatuse selgitavad omavahel kreeklane Stefanos Tsitsipas (ATP 4.) ja venelane Daniil Medvedev (ATP 2.), kes tulevad täna väljakule Eesti aja järgi kell 10.30.

Juhul, kui Nadal peaks suutma finaalis emma-kumma alistada, oleks see tema jaoks alles teine Austraalia lahtiste triumf. Esimest korda võidutses Nadal Melbournis 2009. aastal.