Suurbritannias sündinud Benjamin Alexanderi lugu tõestab, et olümpiale pole kunagi liiga hilja pürgida. Suusad pani ta esimest korda alla alles 32-aastaselt, olümpiadebüüdini jõuab sellest kuus aastat hiljem.

"Esimest korda suusatades prantsatasin vastu maad umbes üle 20 korra. Kindlasti polnud mul loomulikku talenti," rääkis Alexander teisipäeval ABC Newsile.

"Kuid ma olin visa ja sihikindel. Tahtsin saada piisavalt heaks, et oma sõpradega suusatada. Ja nii ma muudkui proovisin ning sammhaaval läksin üha paremaks."

Alexander sai enda sõnul insipratsiooni legendaarsest 1988. aasta Jamaica bobikelgumeeskonnast, mille piloot Dudley Stokes hakkas tema mentoriks.

Viimased kaks aastat on Alexander tänu sponsoritele saanud oma elu vaid treeningutele pühendada.

"Olen siia punkti jõudmist hoolikalt planeerinud. Vahel, kui sa jõuad sinna, kuhu oled nii kaua püüdnud pürgida, tunned end imelikult, kui lõpuks kohale jõuad. "Sürreaalne" on see sõna, mida ma olen kasutanud," sõnas ta.

Alexander loodab, et tema eeskuju inspireerib teisigi ning näitab, et kunagi pole liiga hilja alustada millegi uuega.

"Kui sa arvad, et oled juba millestki maha jäänud, mida oleksid pidanud nooremana alustama... Sa võid teha asju, mida oled pidanud võimatuks. Vähemalt üritage," on tema sõnum.