Pärnu Sadam annab teada, et esialgu tuleb 183 cm pikkune mängujuht neile paariks nädalaks testimisele.

"Olen Eestist ära olnud 4,5 aastat aga siinse liigaga olen kursis, ka peatreener Rannulaga sai 2021 suvel U18 koondisega trenni tehtud, kuid kahjuks minu vigastuse tõttu jäi meie kokkupuude väga väikeseks," rääkis täna 18. sünnipäeva tähistav Eesti noortekoondiste mängujuht Kuusmaa.

Kaspar Kuusmaa alustas treeninguid kuueaastasena TTÜ korvpalliklubis treener Arkko Pakkase käe all.

Aivar Kuusmaa sõnul otsustati üheskoos perega jaanuari alguses, et Kasparil on õige aeg tulla Itaaliast koju tagasi ja jätkata siin edasi pürgimist korvpallurina.

"Soovime saada tema letter of clearence’i ehk mängijaõigused, et ta saaks siis korvpalliga edasi tegeleda,” lausus noormängija isa Pärnu Sadama pressiteates. "Kaspari jaoks oli otsustamine raske, sest ta peab Stellat oma teiseks pereks. Leidsime üheskoos nõu pidades, et teha korvpalluri teekonnal muudatus."

Aivar Kuusmaa sõnul sai Kaspar Itaalias veedetud nelja ja poole aasta jooksul korvpallihariduse alusmüüri. Ta mängis edukalt Itaalia noorteturniiridel ja möödunud kevadel ka noorte Euroliiga finaalturniiril. Sügisel sai ta Rooma Stella Azzurra esindusmeeskonnas tuleristsed Itaalia tugevuselt teises liigas.

"Kaspar tahab ennast proovile panna ka siinsel korvpallimaastikul, läks ta ju siit võõrsile väga noores eas, juba 13-aastasena," lausus Aivar Kuusmaa. "Tema eesmärk on järgmise poole aasta jooksul end hästi käima tõmmata. Korvpalli kõrval keskendub ta gümnaasiumiõppele, mis kindlasti nõuab omajagu energiat ja aega. Ka kooli lõpetamine tuleb võtta eesmärgiks."

“[Kahenädalase katseaja jooksul] saab ta aru, kui palju tal on võimalik Pärnu Sadama meeskonna mängukoormust arvesse võttes treenida. Järjepidev treenimine on talle praeguses arengujärgus kindlasti oluline. Suvel seisab Kaspari jaoks ees võib-olla üks olulisemaid etappe, osalemine Eesti noortekoondisega Euroopa meistrivõistluste valikturniiril," lisas Aivar.

Aivar Kuusmaa toonitas, et pere on poega tema otsustes ja tegemistes kogu aeg toetanud ja toetab ka praegu.