Jaanuari keskel selgus, et Põhja-Iirimaa ralli jääb tänavu majanduslikel põhjustel ära. Seetõttu otsitakse 18.-21. augustiks planeeritud rallile asendajat.

Lisaks Belgia Ypresi rallile võib asendajaks tõusta ka Põhja-Itaalias peetav Monza ralli. Mõlemad nimetatud võistlused olid ka eelmisel aastal WRC kalendris.

"Meil ​​on hea võimalus, kuid asi pole veel kaugeltki kindel. Belgia jaoks oleks tõesti oluline teist aastat järjest MM-sarja kalendrisse pääseda. Meil on siin Belgias palju rallifänne ja pealtvaatajaid," sõnas Ypresi ralli tegevjuht Alain Penasse Belgia ringhäälingule RTBF.

"Peame ära kasutama asjaolu, et Thierry [Neuville] sõidab endiselt MM-sarjas. Autoralli MM-etapi jaoks peame veel täitma palju erinevaid nõudeid, kuid uurime võimalusi. Otsuse tegemine ei tohiks enam kaua aega võtta. Loodan, et asi saab kinnitust enne veebruari keskpaika," lisas Penasse.

Kuna nädal pärast augustikuist rallit peetakse Belgias ka vormel-1 etapp, ei usu Penasse, et tänavune etapp saaks toimuda legendaarse Spa ringraja ümbruses.

Mullu võitis Belgia MM-ralli just koduradadel sõitnud Neuville. Teine oli Craig Breen ja kolmas Kalle Rovanperä.