Teise suusatajana on viirusega nakatunud Anne Kjersti Kalvå. Veel ei räägita kindlas kõneviisis, et nad olümpiale ei sõida, kuigi selline stsenaarium näib väga tõenäoline.

"Olukord on meie kõigi jaoks äärmiselt murettekitav," ütles pressikonverentsil Itaalias Seiser Almis viibiv Norra koondise arst Øystein Andersen

"On selge, et kõik meie suusatajad on teinud endast kõik, et nakatumist vältida. Asümptomaatilisena selline sõnum saada on mõistagi väga suur üllatus. Oleme elanud üksteisest eraldi. Oleme otsustanud järgida Itaalia reegleid, kuigi [treener] Arild Monseni proov võeti Norras. Oleme endale loonud nii väiksed mullid kui võimalik. Kõik nakatunud on isoleeritud ning me jälgime, kas järgmised paar päeva veel nakatunuid juurde toovad."

Koroonapositiivsetele on Itaalias ette nähtud kümnepäevane karantiin, millest pääsemiseks tuleb anda ka negatiivne proov ning olla asümptomaatiline.

Eile, kui tuli uudis, et kõik kaheksa Norra meessuusatajat ja varuvõistleja Harald Östberg Amundsen on kuulutatud sprinditreener Arild Monseni lähikontaktseteks, lükkas Norra oma Pekingi tšarterlennu 27. jaanuari pealt 31. jaanuarile. Olümpiakomitee pressiesindaja tõdes, et alaliit peab hakkama igaks juhuks mõtlema ka variantidele "B" ja "C".

"Kurlingutiim läheb ilmselt 4. veebruaril, seega ka see on võimalus. Kuid kell tiksub ning mingil hetkel võib olla liiga hilja," ütles pressiesindaja.

Murdmaasuusaprogramm Pekingi olümpial algab 5. veebruaril naiste suusavahetusega sõiduga. Meeste skiatlon on kavas järgmisel päeval, vabatehnika sprindid 8. veebruaril.