Alekseyjovanovici-nimeline ähvardaja jättis Tominga Instagrami kontole sõnumid, mis lubasid tappa nii tema kui ka tema perekonna. Kuigi võib eeldada, et tegemist on tühja ähvardusega, oli laskesuusataja jaoks tegu ebameeldiva vahejuhtumiga, avaldas Tomingas Topauto laskesuusablogis postitatud fototõestuse all.

„Tapmisähvardus. Pärast teatevõistlust leidsin Instagramist sellised kommentaarid. Tundub, et see tegelane oli panustanud kogu oma raha meie võistkonna peale, mille ta siis ilmselt kaotas. Muud selgitust sellistele kommentaaridele ma oma aruga anda ei oska,“ kirjutas Tomingas.

Kui individuaalvõistlusel rikkus Tomingase väga kõrgetele kohtadele ja mass-starti jõudmise relva sihikus olnud segaja, mille tõttu ta eksis eelviimases tiirus korra ja kõige viimases kaks korda, siis teatesõit algas Tomingase jaoks normaalselt. Seda üllatavam olid sportlase jaoks tiirus tehtud möödalasud.

„Minu jaoks oli see justkui noahoop südamesse, sest vedasin kogu võistkonda alt,“ kirjeldas Tomingas.

„Pärast finišit hakkasid riietusalas pisarad lihtsalt voolama, vaatasin tuimalt kaugustesse, tilgad mööda põski alla voolamas. Ootamatult tuli minu juurde Vene hooldetiimi liige ja midagi ütlemata pühkis pisarad salvrätiga ära. Tänasin teda, kogusin end ja läksin Eesti rahvale ERRi vahendusel aru andma,“ lisas Tomingas.

Järgmised võistlussõidud teeb Tuuli Tomingas juba olümpiamängudel.

Tomingasega on tapmisähvarduse asjaolude selgitamiseks ühendust võtnud ka politsei. Enne uudise avaldamist ei olnud politseile infot laekunud. "Küll aga võtsime Tuuli Tomingasega ühendust ja selgitame asjaolusid," ütles Delfile Põhja prefektuuri Lääne-Harju politseijaoskonna menetlustalituse juht Rainis Sinikas.

"Sotsiaalmeedia ei ole platvorm, kus on just kui kõik lubatud. Oma emotsioonide ja teiste suunas solvangute aga ka ähvardava alatooniga sõnumeid kirjutades võib neid saanud inimene tunda end ebaturvaliselt. Suhtume taolistesse olukordadesse tõsiselt ning selgitame välja, kas kirjutatu taga on ka tegelik oht või mitte."

Tuuli Tomingase videointervjuu täna Tallinna lennujaamas:



Jaga
Kommentaarid