"Algus oli väga raske. Ma ei tundnud palli nii hästi kui eelmises mängus. Arvasin, et ma ei mängi täna nii hästi, aga võin sellegipoolest võidelda ning asjaolud võivad muutuda," rääkis Kanepi pärast 6 : 4, 6 : 7 (2), 3 : 6 kaotust.

"Teises setis hakkas ta palju paremini mängima. Pallid hakkasid tema poolt palju kiiremini tagasi tulema. Kolmandas setis tundusid mul jalad rasked ning ma ei saanud enam hästi asendeid sisse võtta – seetõttu nii palju vigu tegingi. Eelmises ringis Sabalenkat võites mängisin paremini ja olin ilmselt värskem, aga jään ka täna oma mänguga rahule."

Pressikonverentsil uurisid Eesti ajakirjanikud 36-aastaselt Kanepilt, kaua ta veel karjääri jätkata kavatseb ning kas edukas slämmiturniir selles küsimuses midagi muutis.

"Eks ikka olen mõelnud, kaua ja kas mängida... Kuna mulle meeldib trenni teha ja reisida, siis olen edasi mänginud. Vaatan neid asju jooksvalt, mul pole konkreetseid plaane, millal lõpetada. Head võidud motiveerivad ka kindlasti. Mängisin siin hästi ja sain häid võite – see on tavaliselt enesekindluse jaoks oluline. Kuna ma pole Austraalias varem veerandfinaalis olnud, siis selle üle võib rõõmu tunda."

Kanepi ei osanud veel öelda, millisel turniiril teda järgmisena mängimas näeb. Järgmise nädala maailma edetabelis tõuseb ta 115. kohalt 63-ndaks ning seetõttu on nüüd võimalused laiemad kui aasta alguses plaane tehes. Kindlasti tahab ta üles astuda järgmisel suurel slämmil French Openil, mille eel oleks vaja mängida ka mõnel väiksemal turniiril.