Märten Kuuse välismaale minekut hakkas klubi planeerima juba üle aasta tagasi. Ungari klubi Újpest FC soetas Märten Kuuse mängijaõigused ning allkirjastati 3,5aastane leping, seisis Flora kodulehel.

Újpest FC loodi 1885. aastal ning on Ungaris kolmas enim tituleeritud klubi. Klubi jõudis Ungari kõrgliigasse juba 1905. aastal ning on sealt välja langenud ainult ühe korra. Újpest on võitnud 20 Ungari meistritiitlit, lisaks 11-l korral Ungari karika ning kolme korral Superkarika.

Rahvusvahelisel tasemel on klubi võitnud Mitropa karika, mis oli eelmisel sajandil Kesk-Euroopa karikasari. 1973-74 hooajal jõudis meeskond Meistrite liiga eelkäija poolfinaali, kus jäädi alla Bayern Münchenile. Lisaks on jõutud poolfinaali ka Euroopa liiga eelkäija Euroopa karikavõitjate karikasarjas, kus jäädi alla AC Fiorentinale.

“Ungari kõrgliiga on kindlasti kõrge tasemega ja liiga on üldiselt väga ühtlane," rääkis Kuusk. "Kõik tiimid on tugevad ja mängud on põnevad. Ma arvan, et see oli minu jaoks õige ja hea samm, kus mängida ning edasi areneda. Uus klubi on suure ajalooga ning võitnud palju tiitleid. Olen kuulnud ja näinud ainult positiivset ning ootan juba trenne, mänge ja tahan klubil aidata võita ja liigas kõrgemale tõusta.”

“Florat tänan kogu südamest antud usalduse eest. Esiteks tänan treenereid, ees otsas Jürgenit, Joeli ja Aikot, kes mulle palju õpetussõnu jagasid ning pidevalt juhendasid, mis aitasid areneda selliseks mängijaks. Meditsiinilist meeskonda, eesotsas Kristiinat, Kasparit ja Oliveri. Ja muidugi suurepärast FC Flora meeskonda, ilma kelleta ma ei oleks saanud sellist sammu välismaale teha. Ning kontorit ja juhtkonda toetuse ning usalduse eest. Florast võtsin kaasa eelkõige meeskondlikkuse, tööeetika ja positiivse meele,” lisas 16 korda Eesti A-koondist esindanud Kuusk.

FC Flora spordidirektor Norbert Hurt sõnas: “Meie keskkaitse tugitala Märten Kuusk on näidanud stabiilset arengut. Tema välismaale minekut hakkasime planeerima üle aasta tagasi. Käisime läbi olulised nüansid, mille kallal tuleb tööd teha selleks, et olla valmis Eestist välja siirduma. Tänaseks on ta murdnud A-koondises põhikoosseisu. Lisaks kandis ta suurt rolli eelmise aasta FC Flora pikal ja edukal hooajal.”

Ujpest hoiab käimasoleval hooajal 12 tiimi seas 10. kohta.

Kuusk on ründaja Rauno Sappineni ja väravavahi Matvei Igoneni kõrval juba kolmas Flora mullune võtmemängija, kes sel talvel välismaale siirdunud. Sappinen siirdus Poola kõrgliigaklubi Gliwice Piasti ridadesse, Igonen liitus Poola esiliigas palliva Bielsko-Biala Podbeskidziega.