Suure slämmi turniiril ainsana eestlannadest konkurentsi jäänud Kaia Kanepile ennustatakse tagasihoidlikku võiduvõimalust – tõenäosus poolfinaali pääseda on 20%. Kõige tõenäolisemaks peetakse Kanepi kaotust kahes setis. Swiateki võidutõenäosus on koefitsientide järgi 80% ning ennustuste põhjal saavutab ta tänavustel Austraalia lahtistel üldkokkuvõttes teise koha.

„Swiatekil on kahtlemata selja taga edukas hooaeg: eelmisel aastal murdis ta end esmakordselt esikümnesse ning oli maailma edetabelis ühel hetkel koguni 4. kohal. Samas on ajalugu näidanud, et Kanepi on just suure slämmi turniiridel eriti edukas esikümne mängijate vastu, ning seda peegeldavad ka praegused koefitsiendid,” kommenteeris Betsafe’i turundusjuht Martin Varrand.

Swiatek ja Kanepi pole varem üksteisega vastamisi läinud. Sama tabelipoole teises veerandfinaalis kohtuvad Collins (WTA 30.) ja Cornet (WTA 61.). Matši peetakse mõnevõrra tasavägisemaks: ameeriklannast favoriit Collinsi tõenäosus võita on Betsafe’i hinnangul 72%.

Ennustusportaali analüütikud on arvutanud välja ka 2022. aasta Austraalia lahtiste naistennisistide üldvõitja tõenäosused:

1. Ashleigh Barty (61%)
2. Iga Swiatek (15%)
3. Madison Keys (9%)
4. Danielle Collins (5%)
5. Kaia Kanepi (0,1%)
6. Alizé Cornet (0,1%)