Berrettini võitis kogenud prantslase vastu esimesed kaks setti 6:4, 6:4, kuid seejärel tõi Monfils mängu pöörde. Monfils võitis järgmised setid 6:3, 6:3, viies veerandfinaali otsustavasse setti. Viimast setti alustas paremini maailma seitsmes reket, minnes kiirelt 4:0 juhtima. Monfils suutis seejärel kaks oma servigeimi võita, kuid lõpuks pani Berretti paremuse maksma numbritega 6:2. Otsustavas geimis päästis Monfils kaks matšpalli, kuid kolmandat enam ei suutnud. Kohtumine kestis kokku kolm tundi ja 52 minutit.

"Uskumatu tunne. Arvasin tegelikult kolmandas setis, et võit on käes, aga siis leidsin end viiendast setist. Olen võidu üle väga õnnelik," sõnas Berrettini võidu järel Eurospordi otse-eetris.

25-aastane Berrettini tegi ühtlasi ajalugu, kui temast sai esimene Itaalia tennisist, kes Australian Openil jõudnud poolfinaali. Nelja parema hulgas ootab teda ees vanameister Rafael Nadal (ATP 6.), kes oli Kanada tennisistist Denis Shapovalovist (ATP 14.) parem 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Kolmapäeval on Berrettini saavutust võimalik korrata tema kaasmaalasel Jannik Sinneril (ATP 10.), kes läheb vastamisi maailma neljanda numbri, kreeklase Stefanos Tsitsipasega.

Viimases veerandfinaalis on vastamisi venelane Daniil Medvedev (ATP 2.) ja kanadalane Felix Auger-Aliassime (ATP 9.).