Maailma kõige kõvemas hokiliigas on pandeemia tõttu edasi lükatud juba 104 kohtumist ja nende arv vaikselt kasvab. NHL on teatanud, et olümpiaga samale ajale plaanitud mängupausi ei tule ning sel ajal mängitakse täie auruga edasilükatud kohtumisi, mis spordiennustusele veelgi põnevust lisab ja ühe Eesti fänni koos kaaslasega kohapeale mängu vaatama lennutab.

“Kui on juhtumisi õnnelikke, kes on võtnud olümpiaks puhkuse ja näevad ka NHLi, siis on see 24 h lust ja lillepidu,” lisab ta. “Olümpiahoki on võrreldes veel aasta lõpu aegse lootustega jäänud kõvasti lahjemaks lurriks. Samas polnud raske ette ennustada otsust NHLi tuusasid ilma peale laiali mitte lubada.”

Tähtede mäng

Kuumimaks kõneaineks on NHL All-Star Weekend ehk tähtede mäng. 2015/2016 hooajast alates on tegemist turniiriga, kus divisjonide au nimel mängitakse 3 vs. 3 turniiri. Seni on tiitleid jaganud kordamööda kolme turniirivõiduga Pacific ning kahe võiduga Metropolitan.

Tähtede mäng on üle elanud mitmeid katsetusi – algselt tähed vs valitsev Stanley karikavõitja, Kanada tiimide tähed vs. USA tiimide tähed, Põhja-Ameerika vs. Maailm jne. Legendaarsed on olnud NHL All-Stars vs CCCP seeriad 1979 ja 1987. Enne tänasele üleminekut oli valdav mäng Lääne- vs. Idakonverents. Hetkel näib, et kõik on rahul turniiriga ja tiimid on koos.

Kapteniteks said fännide häältega Washington Capitalsi legend Alex Ovechkin (Metropolitan Division), Toronto Maple Leafsi täht Auston Matthews (Atlantic Division), Colorado Avalanche tsenter Nathan MacKinnon (Central Division) ja Edmonton Oilersi staar Connor McDavid (Pacific Division). Lisaks vanameistritele ja teada staaridele on sel aastal kokku 18 esmakordset valikut. Osalt on Kose hinnangul suure numbri taga eelmisel aastal ära jäänud sündmus ja nii näeb selles formaadis esimest korda näiteks Kirill Kaprizovit, kes juba eelmisel aastal oli plasmast kuumem. All-Stari nädalavahetus ise toimub veebruari alguses. 4. veebruaril osavusvõistlus ja 5. veebruaril on divisjonide vaheline karikas jagamisel. Spordiennustuse statistikat tasub fännidel jälgida NHLi ametliku partneri OlyBet portaalis.

Tampa Bay Lightning troonib liiga tippu

NHLi põhihooaeg on nüüdseks üpris täpselt poole peal ja Kose sõnul saab natuke kaugemale ulatuvaid järeldusi teha. Kahekordne, järjestikune valitsev meister on oma karikapohmeluse maha raputanud ja Tampa Bay Lightning troonib liiga tippu – ei midagi uut siin päikese all! Kui hooaja algus ehk oli veidi kesisem, siis muretsemiseks pole põhjust. “Stamkos on hoos, NHLi parim kaitsja Victor Hedman paugutab, kuidas tahab. Liiga parim väravavaht Vasilevskiy on selja taga ja Nikita Kucherov tuli pikalt vigastuspausilt võrkude sahinatega tagasi,” räägib Kose. “Ainult naudi, show läheb täie auruga edasi.”

Hokipealinn häbis

Liiga peksupoiss on Kose väitel läbi aegade kõige edukam frantsiis, 24kordne Stanley karikavõitja, eelmise hooaja Stanley karikafinalist Montreal Canadiens. Hokipealinn on häbis, väidetavalt kõige pühendunuma fännide kogukonnaga klubi ei oska kuhugi peitu pugeda, juba novembris anti sulg sappa klubi tegevjuhile Marc Bergevinile ja palgati Jeff Gorton. “Abi ei miskit, ikka troonitakse tabeli tagantpoolt esimesel positsioonil, isegi teadlikult taasülesehitamist alustanud Arizonast tagapool,” räägib Kose ja lisab, et nüüdseks on Jeff Gorton klubi asepresident ning jaanuaris alustas tegevjuhi ülesannetes järgmine mees, Kent Hughes. Peamiselt kiputakse tema sõnul süüdistama oluliselt nõrgemaks jäänud rosterit. Vabaagentidena lahkusid Philip Danault, Jesperi Kotkaniemi, Corey Perry, Eric Staal ja Tomas Tatar. “Asemele tulnud mehed ei ole suutnud samadesse saabastesse astuda. Nic Suzuki pole päris eelmise hooaja tasemel, Cole Caufield, kellele juba jagati Calderi karikat, pole suutnud jalgu alla saada ning veteranid ei suuda eelmise hooaja taset üles võtta,” sõnab ta lisades, et lahkujatega kaotati üks liiga tõhusamaid ründekolmikuid, mille moodustasid Brendan Gallagher, Danault ja Tatar. Et asi oleks veel piinlikum, siis kaks hooaega Canadiensis oma talendi kohta kesist mängu näidanud noor, 21-aastane Kotkaniemi on Carolinasse siirdumise järel korraliku statistika püsti pannud, 36 mänguga 18 punkti. Hurricanes näeb temas selget tulevikuinvesteeringut. “Veel kurvem on kõikide NHLi fännide jaoks Shea Weberi kaotus, kes on kindlasti selle hooaja vigastuste tõttu eemal ja sahisevad jutud, et mees on karjäärile joone alla tõmmanud, lihtsalt ametlikult pole seda veel välja öelnud. Kurb, kui see tõsi peaks olema,” märgib Kose ja jätkab, et Habs ega ka ükski teine tiim ei suudaks ühe oma generatsiooni parema mängija kaotust lihtsalt asendada. Krooniks kuhjunule pole eelmise hooaja jokker väravavaht Carey Price, kes oma õlgadel Montreali NHLi karikafinaali tassis, veel sel hooajal mängusärki selgagi tõmmanud – viimased uudised räägivad võimalikust klubivahetusest. “See kõik kokku hakkab kõlama selliselt, et hoki kodulinn on selleks hooajaks rätikut ringi viskamas ja vaatab pikaajalise ülesehituse poole,” tõdeb Kose.

Ennustajatele on NHL Kose sõnul endiselt paras peavalu. “Jätame välja paar kaljukindlat asja nagu Tampa tugevus ja selle, et Ovi Jagri kõigi aegade rekordi varsti purustab, 10 väravat veel, panuseid pannakse sellele, millises mängus see juhtub,” analüüsib ta. “Muuseas fun fact on see, et hetkel juhib Great8 nii väravate, ülekaalu väravate, vähemusest visatud väravate kui ka punktiarvestust.” Ammu peaks reeglipäraste tõukamiste (hit) arvestus olema Ovechkini-nimeline kategooria, seal on ta ülejäänutest valgusaastate kaugusel.

“Aga muidu on isegi minu enda ennustused sellest, et Edmonton pole hoolimata vaimustavast hooaja algusest tiitlipretendent, osutunud õigeks. Veelgi enam, hetkel ei asu nad isegi mitte play-off’i kohal,” arutleb ta. Veel sõgedam on Kose meelest Flyersi 9-mänguline järjestikune kaotuste seeria, absoluutsest frantsiisi rekordist ollakse küll kolme kaotuse kaugusel, aga midagi ilusat selles pole. Meeskond, kelle peale panuseid panna, on Florida ja võib-olla just Floridale 5-1 sauna kütnud Calgary Flames on ikkagi väike salatrump tagataskus, kellega võib veidi rohkem panustades välja võtta.

NHLi ametlik partner on OlyBet. Eesti NHLi fännidel on nüüd võimalus koos kaaslasega Las Vegasesse sõita ja mängule kohapeal kaasa elada. Maailma kõige kõvema hokiliiga spordiennustuse statistikal saab jooksvalt silma peal hoida ja uurida võimaluse kohta mängu kohapeale vaatama sõita OlyBet NHL portaalis.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmänguga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid