26-aastane Keys mängib seega suure slämmi turniiri poolfinaalis viiendat korda, olles sinna varem jõudnud 2015. aasta Australian Openil, 2018. aasta French Openil ning 2017. ja 2018. aasta US Openil. New Yorgis jõudis ta 2017. aastal ka finaali, kus kaotas kaasmaalasele Sloane Stephensile.

Eelmisel aastal pidi Keys Australian Openi vahele jätma, sest oli päev enne äralendu andnud positiivse koroonaproovi. Suurem osa eelmisest hooajast oli Keysi jaoks katastroof. Avaringis langes ta koguni kaheksal turniiril. Ainus õnnestumine tuli Wimbledonilt, kus ta jõudis kaheksandikfinaali. Tema hooaja saldoks jäi 11 võitu ja 15 kaotust, viimasest kaheksast matšist võitis ta seitse.

Tänavuse Australian Openi soojenduseks võitis Keys Adelaide'is oma kuuenda WTA tiitli, alistades finaalis kaasmaalase Alison Riske'i. Ameeriklannal on käsil karjääri pikim võiduseeria - tänane võit oli talle järjest kümnes.

"Ma arvan, et ma hakkan nutma," ütles Keys peale veerandfinaalmatši. "See tähendab mulle palju, sest eelmine aasta oli raske. Tegin oma tiimiga kõik, mis suutsin, et end selleks hooajaks ümber lülitada ja alustada uut aastat värskena ja nullist, eelmisele aastale mõtlemata. Siiani on kõik hästi läinud. Olen enda üle uhke. Tänan oma tiimi, sõpru ja perekonda, kes mind sellest raskest perioodist läbi aitasid."

Keys ootab oma poolfinaalivastast maailma esireketi Ashleigh Barty kohtumisest 21. paigutusega ameeriklanna Jessica Pegulaga.