Noor Solberg oli aga kogu nädalavahetuse vältel hädas suitsuga, mis kiiruskatsetel pidevalt auto salongis kogunes. Hyundai sõitja kurtis pidevalt, et suits on hakanud tervisele ning segab keskendumist, kuid ta otsustas siiski pühapäeval starti tulla. 14. kiiruskatse järel ta aga katkestas. Nii oli Neuville ainus Hyundai mees, kes Monte Carlo ralli lõpetas, sest Ott Tänaku jaoks lõppes etapp laupäeval.

"Viimastel päevadel tekkinud suitsumurede järel ei tundnud ekipaaž end hästi ning otsustasime lõpetada," selgitas Hyundai ajutine pealik Julien Moncet. "Niimoodi jätkata poleks olnud mõistlik. Ohutum oli lõpetada."

DirtFishiga rääkinud Neuville'ile valmistas Hyundai jaoks nukralt lõppenud ralli pettumust. "Ralli ettevalmistusse läks kõvasti rasked tööd ja seda mitte ainult minu ja Martijni (kaardilugeja Wydaeghe - K.R.), vaid kogu tiimi poolt. Et me selle eest (tulemuse näol) tasutud ei saanud, valmistab suurt pettumust," sõnas Neuville. "Ühtlasi oli veidi pettumust valmistav näha, et Solberg ei suutnud kuidagi väikeste probleemide tõttu finišisse tulla."

Solberg oli 14. kiiruskatse järel üldarvestuses 44. kohal, kuid punktikatselt oleks tal olnud võimalus tiimile punkte teenida. DirtFish uuris Neuville'ilt, kas tema hinnangul tegi Solberg vale otsuse. "Minu arvates oleks lahendus olnud jätkata. See oleks meeskondlike punktide jaoks olnud väga oluline. Mulle ei meeldi näha, et nii kiiresti alla andsime," sõnas Neuville.

"Olen võidelnud väga kõvasti. Kui mõtlen tagasi eelmisele aastale ja kõikidele meie probleemidele, siis suutsime võidelda tiitli eest ja pingutasime kõvasti ka siis, kui meil olid probleemid," lisas belglane. "Olen seda hooaega alustanud enam-vähem samas seisus, kus mulluse lõpetasime. Väike pettumus oli näha, et kõik ei pingutanud päris samamoodi."

Solbergi sõnul tegid nad otsuse koos tiimiga. "Me ei tundnud end pärast paari viimast paari päeva enam hästi. See oli pikk ja raske nädalavahetus, aga olen saavutatu üle õnnelik. Isegi, kui võistlus oli keeruline, näitasime kohati häid aegu. Alati on midagi positiivset kaasa võtta," sõnas ta.

Meeskondlikus arvestuses on Hyundai avaetapi järel kolmandal kohal 13 silmaga. M-Spordil on liidrina koos 42 punkti, Toyotal 39.