Liigatabel üksi ennustas tasavägist mängu, aga meeskonnad olid sügisel pakkunud juba ka kaks põnevat etendust. Raasiku alistas novembri lõpul Tapa kodusaalis meistriliigamängus 31:27 (13:13) ning paar nädalat hiljem olid tapalased omakorda kodus Balti liiga raames paremad 26:24 (13:14).

Et väravate vahe paigutas Tapa vastasest liigatabelis tahapoole, alustasid külalised aktiivselt otsima võimalust koha võrra kerkida. Erilises hoos oli Vahur Oolup, kelle viiest esimesest viskest leidsid tee väravavõrku neli ning kaheksandal minutil oli Tapa juhtimas 5:1.

Raasiku hakkas vahet kinni nõeluma, kasutades hästi ära kiirrünnakuid. 14. minutil tõi Juri Sohhorovitš tabloole 6:6 viigi, aga Tapa peatreener Elmu Koppelmann võttis mehed minutiks kokku ning uuesti saadi kahe väravaga eest.

Mõlemad meeskonnad tegutsesid kaitses agressiivselt, aga just Tapale valmistas see rohkem peavalu. Eriti kui Oolup pingil vajalikke puhkuseminuteid kogus. Võõrustajad hoidsid tapalasi kaheksa minutit väravata ning tegid 4:0 vahespurdi.

Sel nädalavahetusel pikalt vigastuspausilt naasnud Markus Kask viis Raasiku esmakordselt juhtima ja Martin Nerut tegi 28. minutil 12:10. Rünnakul raisati aga mitmeid võimalusi vahet veelgi kasvatada ning vaheajavileks jõudis Tapa 12:12 viigini.

Nagu esimest, nii alustas Tapa teistki pooltundi isukalt. Väravavaht Artur Oganezov leidis kahel korral imelise sööduga kiirrünnakule tormanud Rail Ageni, kelle täpsest viskest sai kodumeeskond 17:13 ette. Raasiku võõrleegionärid Sohhorovitš ja Vladimir Žitnikov tõid meeskonna ühe värava kaugusele, aga uuesti sai Tapa neljaga eest – 21:17.

Järgnenud kuueminutilise perioodi jooksul realiseeris Žitnikov kolm karistusviset, Patrick Padjus lisas ühe värava ja 52. minutil oli tablool 21:21 viik. Marcus Rättel tabas Tapa kasuks mitu korda, aga sama suutis ka Vladislav Naumenko. Kaks väravat Oolupilt ning kaks minutit enne lõppu juhtis Tapa 26:24.

Padjus vähendas vahe minimaalseks, kaitses seisis Raasiku hästi ja lõpuvileni jäi 18 sekundit, kui Marko Slastinovski viigivärava viskas. Karel Hermas tõrjus koos sireeniga Oolupi viimase katse ning punktid läksidki jagamisele.

Žitnikov oli Raasiku resultatiivseim seitsme väravaga, Naumenko lisas kuus ja Nerut neli. Oolup sooritas kohtumise jooksul koguni 24 pealeviset, millest tabas kümme. Rättel viskas tapalaste kasuks kuus ja Ageni viis väravat.

"Ega ole vist kumbki meeskond punktiga rahul, aga nädalavahetusest jäi meile vähemalt midagi pihku – selle üle tuleb rõõmustada. Eilne lahing Viljandiga oli veel jalgades, Tapa tuli puhanuna ja lihtne meil polnud. Avapoolajale tegime kohutava lõpu ja kui tahame võita, siis ei tohiks nii palju eksida," kommenteeris Raasiku/Mistra peatreener Jüri Lepp.