Sabalenka alistas täna kolmandas ringis 31. asetusega tšehhitari Marketa Vondrousova 4:6, 6:3, 6:1. Ühtegi matši pole valgevenelanna sel turniiril suutnud kahes setis lõpule viia. Austraallanna Storm Sandersi võitis ta 5:7, 6:3, 6:2, hiinlanna Xinyu Wangi 1:6, 6:4, 6:2.

Esimeses matšis tegi Sabalenka 12 topeltviga, teises 19, täna 10. "Kõige rohkem olen ma õnnelik selle üle, et tegin täna ainult 10 topeltviga," ütles Sabalenka väljakul antud intervjuus ja ajas rusikad taeva poole.

Pressikonverentsil küsiti, kuidas ta saab oma hetke suurima murekoha üle nõnda vabalt nalja heita. "Üritan lihtsalt positiivseks jääda. Üritasin täna oma servile mitte nii palju mõelda. Olen suutnud viimastes matšides palju servimurdeid teha ning see andis mulle tõrjegeimideks enesekindlust. Ma ei muretsenud nii väga oma servigeimide pärast ning sellepärast ka servisin paremini," selgitas Sabalenka.

Kanepiga kohtub Sabalenka alles teist korda. Aasta tagasi oli eestlanna see, kes katkestas Melbourne'is tema 15-mängulise võiduseeria.

"See oli raske mäng. Ma ei mäleta sellest palju, küll aga seda, et selles oli palju äralööke ja lihtvigu. Pean seekord olema algusest peale keskendunud ja mitte andma talle liiga palju võimalusi," ütles Sabalenka.

"Ta on hea mängija. Serib hästi ja lööb kõvasti. Tema vastu on väga huvitav mängida. Ootan seda matši põnevusega."

Australian Openi neljandasse ringi pääses Sabalenka teist korda. Tema parimad tulemused suurtelt slämmidelt pärinevad eelmise aasta Wimbledonilt ja US Openilt, kus ta jõudis poolfinaali. Eelmisel aastal tuli ta koos belglanna Elise Mertensiga Australian Openi paarismängu võitjaks.

Tipphetked 2021. aasta Gippsland Trophy matšist: