Ustav ütles pärast rennisõidu võistlust Delfile, et Sildaru tegi talle võimalikest parima sünnipäevakingi. „Super! Väga rahul,” rõõmustas Ustav.

Kogu jõuproovi jooksul esikohta hoidnud Sildaru võit oli kindel juba enne viimast laskumist. Ustavi sõnul läks võistlus täpselt nii nagu nad Sildaruga lootsid.

„Konkurendid tegid esimesel katsel päris tugevad run’id. Aga Kelly tõusis kohe esimese katsega esimeseks, mis isegi üllatas. Teise run’i tegime sama mis esimese, aga paremini sooritatud. Ja kolmandal-neljandal mõtlesime, et paneme lihtsalt juurde. Kuna punkte X-mängudel ei jagata, siis on päris raske katseid sättida – ei tea täpselt (mida on vaja juurde panna),” võttis Ustav Sildaru võistluse kokku.

Kolmandal ja neljandal katsel tegi Sildaru kaks 900 kraadist hüpet järjest. Teiseks tulnud Brita Sigourney ja eriti just kolmanda koha saanud Hanna Faulhaber näitasid kõrgemaid õhtulende, aga Sildaru tippklassist tehnilisuse vastu ameeriklannad ei saanud.

Ustav ütles, et hoolimata lumesajust oli Aspeni renn väga heas sõidukorras ja suures plaanis polnud vaja võrreldes treeningutega midagi muuta. „Renn oli nagu jääs, väga libe – täpselt nagu treeningutel. Tuli lihtsalt samamoodi jätkata.”

Eesti aja järgi laupäeva õhtul kell 19.30 ootab Sildarut ees pargisõit. Kui rennisõidus on ta nüüd kahekordne X-Mängude tšempion, siis pargisõidus on esikohti koguni neli.