X-mängude korraldajatele meeldib koostada erinevat statistikat ja muuhulgas tuuakse naiste freestyle’i võistluste eelvaates välja, et Sildarul on võimalus tõusta X-mängude läbi aegade edukaimaks teismeliseks.

Praegu jagab Sildaru enne 20. sünnipäeva võidetud üheksa medaliga selles arvestuses esikohta koos lumelauduri/rularaja Shaun White’iga ja rulataja Nyjah Hustoniga. Sildarul on viis kulda, kolm hõbedat ja üks pronks, White võitis teismelisena kuus kulda ja kolm hõbedat ning Huston kuus kulda, kaks hõbedat ja ühe pronksi.

Kui Sildaru võidaks kas või ühe pronksi, tõuseks ta medalite arvestuses esimeseks, kuldade arvult tippu tõusmiseks vajab ta võitu nii renni- kui ka pargisõidus.

Kelly Sildaru võistlused X-mängudel

Rennisõit (Eesti aja järgi laupäeval kell 4.00-5.00)

Osalejad: Zoe Atkin (Suurbritannia), Hanna Faulhaber (USA), Dillian Glennie (Kanada), Abigale Hansen (USA), Svea Irving (USA), Devin Logan (USA), Brita Sigourney (USA), Kelly Sildaru (Eesti)

Pargisõit (Eesti aja järgi laupäeval kell 19.30-20.30)

Osalejad: Mathilde Gremaud (Šveits), Sarah Höfflin (Šveits), Johanne Killi (Norra), Tess Ledeux (Prantsusmaa), Megan Oldham (Kanada), Kelly Sildaru (Eesti), Giulia Tanno (Šveits), Maggie Voisin (USA)

Paremusjärjestus selgitatakse nn jam-formaadis. Sportlased saavad etteantud aja jooksul sooritada nii palju katseid kui jõuavad, rennisõidus on aega 30 minutit ja pargisõidus 35 minutit. Kohtunikud panevad sportlased üldmulje põhjal pingeritta, arvesse läheb parim katse. Erinevalt näiteks 2020. aastast jagatakse seekord ka punkte.