Prantsusmaa koondisega 2018. aastal maailmameistriks tulnud Dembele leping Barcelonaga lõppeb 2022. aasta suvel. Koduklubi on talle mullu suvest saadik pakkunud uut lepingut, kuid ükski neist pole mängijale sobinud.

Nüüdseks on klubil saanud olukorrast villand. Klubi otsustas Dembele kõrvale jätta neljapäevasest karikasarja kaheksandikfinaalist Bilbao Athleticuga.

"Ousmane ja tema agentidega alustasime läbirääkimisi juulis," vahendas Goal.com klubi jalgpallidirektori Mateu Alemany sõnu. "Pea seitsme kuu jooksul oleme suhelnud, Barca on tenud mitu pakkumist ning oleme otsinud viisi, kuidas mängijaga jätkata. Kõik pakkumised on tema agentide poolt tagasi lükatud."

"Tundub ilmselge, et mängija ei taha klubis jätkata ning ta pole Barcelona tulevikule pühendunud. Ütlesime Ousmanele ja tema esindajatele, et ta peab viivitamatult klubist lahkuma. Me tahame ainult mängijaid, kes on meie projektile pühendunud," jätkas Alemany. "Ootame, et üleminek leiaks aset enne 31. jaanuari. Me ei taha mängijaid, kes ei soovi siin olla."

Barcelona peatreener Xavi sõnas pressikonverentsil, et Dembele peab kas sõlmima Barcelonaga uue lepingu või jaanuaris klubist lahkuma. "Muud võimalust pole," tõdes endine legendaarne mängija.

Dembele siirdus 2017. aasta suvel 140 miljoni euro eest Dortmundi Borussiast Barcelonasse, kuid on pidevalt hädas olnud vigastustega. Tänavusel hooajal on ta platsile pääsenud 11-s kohtumises, mille jooksul ta on löönud ühe värava ning andnud kaks väravasöötu.