23-aastane Bouzkova mängis Australian Openi teises ringis esmakordselt, Kanepile on see Melbourne'is sellises faasis juba kaheksas kord väljakule astuda.

Avasetis ei suutnud Bouzkova Kanepi tugevatele löökidele sisuliselt mingit vasturohtu leida. Teises setis püsis Bouzkova paremini mängus sees, kuigi tempot dikteeris valdavalt ikkagi eestlanna. Statistika reedab, et teises setis hakkas Kanepi tunduvalt rohkem eksima – kui avasetis oli ta piirdunud 8 lihtveaga, siis teises setis tuli neid tervelt 25.

Kanepi oli pisut hädas esimese servi väljakusse jätmisega (48%) ja tegi 9 topeltviga, aga kui serv õnnestus, siis oli see ka efektiivne (esimese servi punktid 72%), Bouzkova samad numbrid olid 61% ja 56%, teiselt servilt võitis tšehhitar vaid 37% punktidest.

Teisipäevases avaringi matšis lülitas Kanepi konkurentsist 16. asetusega endise maailma esinumbri Angelique Kerberi, Bouzkova sai jagu kvalifikatsioonist põhitabelisse pääsenud kanadalannast Rebecca Marinost (WTA 143.).

Naiste omavaheliste matšide seis enne tänast oli 1 : 1. Mõlemad mängud toimusid 2020. aastal. Bouzkova võitis Brisbane'is kahes setis, kuid kaotas French Openi avaringis 6 : 4, 4 : 6, 2 : 6.

Kolmandas ringis ehk 32 parema seas kohtub Kanepi laupäeval austraallase Maddison Inglisiga (WTA 133.), kes sai 7 : 6 (4), 2 : 6, 6 : 2 jagu ameeriklannast Hailey Baptistest (WTA 165.). Avaringis alistas Inglis eelmise aasta US Openi finalisti, kanadalanna Leylah Fernandezi (WTA 24.) 6 : 4, 6 : 2.