Djokovici kulub tasub eelneva kokkuleppe kohaselt Austraalia tenniseliit (Tennis Australia), mille tegevust finantseeritakse Austraalia riigieelarvest.

Daily Mail kirjutab, et alaliit oli pärast esimest Djokovici viisa tühistamise otsust sõlminud Serbia tennisetähega kokkuleppe, et toetab tema kohtuvaidlust ja nõustub tema kohtukulud katma.

Kui esimeses kohtulahingus sai Djokovic võidu, siis teise ta kaotas, mis tähendas, et jõusse jäi Austraalia immigratsiooniministri Alex Hawke'i otsus viisa tühistamise kohta.

11-päevane kohtuvaidlus läks maksma ligi pool miljonit Austraalia dollarit ehk umbes 320 000 eurot.

Austraalia tenniseliit kinnitas, et 20-kordse suure slämmi tšempioni kohtukulud tuleb tõesti neil tasuda.

"Austraalia tenniseperena tunnistame, et hiljutised sündmused on kõigi tähelepanu tenniselt kõrvale juhtinud. Alati tuleb ette õppetunde ning me vaatame üle kõik oma ettevalmistamise ja rakendamise aspektid," seisis alaliidu teates.

Austraalia alaliit keeldus seejuures katmast tšehhitari Renata Voracova kohtukulusid, keda tabas Djokovicile sarnane saatus. Maailma edetabelis 82. kohal paiknev Voracova saabus Austraaliasse, kuid sai kohe piiripunktis teada, et tema viisa on tühistatud, kuna ta pole koroonaviiruse vastu vaktsineeritud.

Voracova nõuab tagantjärele Austraalia tenniseliidult kompensatsiooni. "Ainuüksi minu ja mu treeneri lennupiletid maksid 2780 dollarit. Lisaks veel teised kulud: hotelliarved, suure slämmi turniiriks ettevalmistus ja potentsiaalne auhinnaraha," loetles tšehhitar oma nõudmist.