Venemaa koondise peatreener Juri Kaminski nimetas olukorda pehmeks öeldes arusaamatuks.

"Hiinlased teatasid, et Latõpov peab veetma karantiinis veel kaheksa päeva, millele lisanduvad 14 päeva, mille ta oli juba ära istunud. Latõpov on andnud juba umbes viis negatiivset testi ja on endiselt karantiinis. Ainult jumal teab, mida Hiina meditsiiniteenistused meile näitavad," kurtis Kaminski Venemaa meediale.

"Meile öeldi, et Hiinasse saab ta lennata alles 28. kuupäeval,” lisas peatreener. Ülejäänud Venemaa koondis asub Pekingisse teele 26. jaanuaril. Kaminski kinnitas ühtlasi, et Latõpovil pole kogu selle aja haigussümptomeid olnud.

Murdmaasuusatamise ja laskesuusatamise olümpiavõitja Anfisa Reztsova peab olukorda "idiootseks".

"See on kuidagi idiootne. Mul pole enam isegi jõudu ärrituda, kui ma mõtlen, kui kallutatult meie sportlastesse suhtutakse. See on Latõpovile, tema olümpialootustele tohutu löök. Nii pikk paus ei saa [vormile] märkamatuks jääda. Ja mis siis, kui nad ei lase teda üldse [riiki] sisse? See oleks tõeline tragöödia," rääkis Reztsova Sport24-le.

Latõpov on tänavusel hooajal saanud MK-sarjas kaks teist ja kaks kolmandat kohta. Kuigi jaanuaris ei saanud ta Oberhofis ja Ruhpoldingis võistelda, on ta MK-sarjas kõrgel 11. kohal.

Pekingi taliolümpia algab 2. veebruaril.