Võimsate löökidega Tauson murdis Kontaveiti servi juba avageimis ning tegi teise servimurde seitsmendas geimis, minnes 5 : 2 juhtima. Avaseti viimases geimis hoidis ta oma servi nulliga.

Teises setis sai ka Kontaveit Tausoni servile küüned taha, tehes 3 : 1 ja 4 : 2 ette minnes kaks järjestikust servimurret, kuid kummalgi juhul ei suutnud ta murret oma pallingugeimiga hoida. Tauson viigistas 4 : 4 ning läks järgmises geimis eestlanna servil 40 : 0 juhtima, kasutades tänu Kontaveiti eeskäe lihtveale ära kolmanda murdepalli. Matši viimases geimis ei saanud Kontaveit taas punktigi kätte.

Tund ja 19 minutit kestnud matšis tegi Tauson 20 äralööki ja 13 lihtviga, Kontaveitil kogunes äralööke 15 ja lihtvigu 27. Viie serviässa kõrval ei teinud Tauson ühtegi topeltviga, Kontaveit lõi 2 ässa ja tegi ühe topeltvea.

Esimene serv õnnestus Kontaveitil 53% ulatuses ning esimeselt servilt võitis ta vaid 55% punktidest, teiselt suisa 37%. Tausoni esimene palling jäi väljakusse 59% ulatuses, esimeselt servilt võitis taanlanna 73% punktidest, teiselt servilt 57%. Viiest murdepallist realiseeris Kontaveit kaks, Tauson üheksast viis.

Teises ringis kohtub elu suurima võidu saanud ja esmakordselt suure slämmi turniiri kolmandasse ringi jõudnud Tauson ameeriklanna Danielle Collinsiga (WTA 30.), kes alistas horvaatlanna Ana Konjuhi (WTA 58.) 6 : 4, 6 : 3.

"Ma ei tea, mida öelda. Tundsin end nii hästi ja kuulsin, et nii paljud inimesed elavad mulle kaasa. See andis mulle enesekindlust teha hea mäng," rääkis Tauson väljakul antud intervjuus. "Ma ei tulnud sellele matšile võidumõtetega. Anett oli viimased kuud väga hästi mänginud. Tulin lihtsalt vaatama, kus mu tase on. Ja siin ma olen! Ma isegi ei tea, kellega ma kolmandas ringis mängin. Lähen ka sellele vastu lootusrikkalt ja eks näis, kuidas läheb."