Puuri ühes otsas seisab Francis „The Predator“ Ngannou, kelle toores jõud ja löögivõimsus on hirmuäratav. Tema vastas on Ciryl „Bon Gamin“ Gane, maailma üks tehnilisemaid ja kiiremaid raskekaalu võitlejaid, kellele pihta saamine ei ole käkitegu.

Hetkel peetakse Ngannou’d underdog’iks. Rahvas spekuleerib, et Gane tehnika on The Predatori jaoks liiga palju, millega toime tulla. OlyBet spordiennustusportaali andmetel on suurem võiduvõimalus Gane’il koefitsiendiga 1,79, samas suhteliselt tasavägiselt Ngannou 2,07 vastu.

Gane’i ja Ngannou matšist on rahvas saanud väikese eelvaate, kui YouTube’is avaldati nende kahe vaheline treeningvõitlus. Arvesse peab muidugi võtma, et tegu on ikkagi treeningu metoodikaga ning võitlejad ei kasuta oma täisjõudu. Proovitakse taktikaliselt vastane üle mängida, leida avanguid ja selle kaudu näidata teise nõrku kohti.

Videos on näha Gane’i tehnika üleolekut. Mees liigub kiiresti, põikleb peaga Ngannou löökide eest, mis omakorda avab talle võimalusi anda häid vasturünnakuid. Gane kasutab ilusti ära Ngannou löögi omapära — mees kaldub lüües ettepoole, mille tõttu liigub raskuskese ühele jalale. Gane pöörab selle oma kasuks, põikleb löökide eest ja ründab, kui vastane on tasakaalust väljas ning ei saa positsioonist välja liikuda.

Video ei too välja mitte ainult Ngannou nõrki kohti, vaid välja tulevad võitleja arengud. Näiteks on mehe jalalöögid muutunud teravamaks ning ta on õppinud neid kasutades vaenlase kaugust kontrollima. Gane oskab üldiselt jalalööke hästi kaitsta tänu oma muay thai taustale, kuid videos on näha olukordi, kus Ngannou paari hea jalalöögiga vastast selgelt üllatab. Lisaks kasutab Ngannou mitmes olukorras võltshaaki, mille abil petab vastast pead langetama ning seejärel lajatab lõuahaagiga. Arvestama peab aga kindlasti, et mängus ei olnud täisjõud ning Ngannou vajab tegelikult ainult ühte kurikuulsat lööki, et matšile punkt panna. Kui selline lõuahaak oleks UFC oktagonis Gane’i tabanud, siis oleks ta teinud silmad lahti, vaadates matil eredaid prožektoritulesid.

Hiljuti on internetis populaarsust kogunud videod, kus Ngannou töötab oma maasvõitluse kallal ning esitleb karuga sarnast jõudu ja lõpmatut võhma. Ent Gane ei lase ennast heidutada. Ta on avalikkusele tõdenud, et matš ei ole erinev teistest, sest vastas on Francis Ngannou, vaid sellepärast, et ta on tšempion. Juhtumisi on sellel tšempionil palju jõudu ja ta on hea võitleja.

Francis Ngannou vs Ciryl Gane’i spordiennustuse statistikal saad hoida silma peal ja teha oma panused OlyBet portaalis.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmänguga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid