Prantsusmaa spordiministeerium teatas esmaspäeval, et French Openil osalemiseks peab sportlane olema koroonaviiruse vastu vaktsineeritud, sest nad ei kavatse teha ühtegi erandit. Veel eelmisel nädalal oli Prantsusmaa spordiminister Roxana Maracineanu andnud mõista, et koroonaviiruse läbi põdenud, kuid vaktsineerimata Djokovic on Prantsusmaa lahtistele oodatud sõltumata sellest, kas ta laseb end vaktsineerida.

Võimalik on muidugi, et Prantsusmaa koroonaolukord paraneb mais algavaks suurturniiriks ning siis muudetakse ka kehtivaid piiranguid.

Prantsusmaa uus vaktsiinipassi seadus võeti parlamendis vastu eile. "Pass on vajalik kõigile, nii pealtvaatajatele kui profisportlastele. Prantsusmaa lahtised meistrivõistlused on aga alles maikuus. Olukord võib selleks ajaks muutuda ja loodame, et läheb paremaks. Olukorda jälgime jooksvalt, kuid mingeid erandeid kindlasti ei tehta," teatas spordiministeerium.

Kui New Yorgi rangeid koroonapiiranguid varasügiseks ei leevendata, ei pääse Djokovic ilma vaktsineerimispassita ka US Openile mängima.