"Kuna ma ise arvan, et ma ei ole piisavalt treeninud, et olümpiale minna, siis ma parem ikkagi loobun. Olümpial on kõik sellised sportlased, kes on kõvasti selle nimel vaeva näinud ja lähevad tulemust tegema. Ütlen ausalt, et ei taha sinna turistina minna," sõnas Mannima Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Kui see oleks minu jaoks esimene olümpia, siis ma kindlasti läheksin. Olen juba kolmel olümpial käinud ja tean, mis see tähendab."

"Teine [loobumise] põhjus on pere ja lapsed. Töölt anti mulle küll roheline tuli ja ema oli nõus lapsi vaatama, aga ma siiski otsustasin loobuda. Ma ei taha neid negatiivseid emotsioone. Kas mul on seda kõike vaja?" ütles Mannima.

Ta lisas, et sai neli aastat tagasi olümpial väga positiivse emotsiooni, kui saavutas 30 km distantsil 28. koha ning just selle tundega oligi õige olümpiakarjäär lõpetada.

Lisaks tõi Mannima esile keerulise koroonaolukorra. "Loodetavasti midagi ei juhtu, aga kui juhtub, kas ma siis tahan seal [isolatsioonis] olla," lausus kogenud suusataja.

Aveli Uustalu kaotas Eesti meistrivõistluste 10 km sõidus Mannimale 20,4 sekundiga ja sai teise koha. Olümpiapileti on Eesti naissuusatajatest teeninud ka Mariel Merlii Pulles ning Kaidy ja Keidy Kaasiku.

Eesti koondise peatreener Jaanus Teppan nimetas meestest olümpiakoondisse Marko Kilbi ja Alvar Johannes Alevi. Eesti meistritiitliga oli pileti teeninud Henri Roos.