Kolmandat maailmameistritiitlit jahtiv Alonso sellest suurt numbrit ei tee ja usub, et kogemused annavad talle teiste ees eelise: "Mis puudutab vanust, siis tunnen ennast väga hästi. Ausalt öeldes annab see mulle isegi eelise. Kui saabun võistluspaika, siis tunnen kõiki radu."

"Nüüd testivad kõik ka uusi 18-tolliseid rehve, mida ma ise juba varasemalt kestvusautode MM-sarjas tundma õppisin. Seal on rehvidel samasugune iseloom ja viis kuidas nendega sõita tuleb, mis on tavapärasest väga erinev," rääkis Alpine sõitja väljaandele Motorsport.

Möödunud hooajal seitsmeaastase vaheaja järel taas poodiumile kerkinud hispaanlase arvates oli sajandi alguses vanematel sõitjatel raskem F1 sarjas võistelda: "Ainuke vanusest tulenev probleem puudutab seda, kuidas leida võistlemiseks motivatsiooni ja tulla toime 300 päeva kestva hooajaga. Sõitjal peab jätkuma kõvasti kirge, et sellise spordialaga tegeleda. 2004-2005. aastal võis vanus olla takistuseks, kuid ma leian, et tänapäeva autod ei ole füüsisele kuigi nõudlikud."

Käesolev Vormel-1 hooaeg saab alguse 20. märtsil toimuva Bahraini GP-ga.