Naiste 10km klassikadistantsil võitis kuldmedali ja tagas koha Pekingi olümpial 42-aastane Tatjana Mannima, kes pole küll veel otsustanud, kas ta olümpiale sõidab.
Norras, Lygnas toimuvatele juunioride ja U23 maailmameistrivõistlustele pääses tänase sõiduga Mannima järel teisena lõpetanud Aveli Uustalu.

Meeste 15km klassikadistantsil võidutses nii nagu eilses sprindiski Henri Roos. Teise koha sai Kaarel Kasper Kõrge ja kolmas oli Martin Himma.

Eile pääsesid sprindi kvalifikatsioonisõitude võitudega U20 maailmameistrivõistluste koondisse Johanna Udras ja Kaspar Päärson ning U23 koondisse Kaidy Kaasiku ja Karl Sebastian Dremljuga.

EMV 2022 N20 sprint

U20 vanuseklassi Eesti meistriteks tulid meeste seas Olle Ilmar Jaama ja naistest Andra Aavik.

"Alustasin võistlust üsna kesise sooritusega kvalifikatsioonis, kuid mida sõit edasi, seda paremaks läks nii enesetunne kui ka taktikaline sooritus. Finaalis tundsingi, et jõudu on veel palju, sõitsin enamus raja üpriski kontrollitult, kuid viimaselt tõusult laskumisse üleminekul sättisin ennast kohe liidri taha, et saaks lõpusirgele tulla liidri tuules. Lõpusirgel panin kohe gaasi põhja ja suutsin liidrist mööduda ja finišijoone esimesena ületada. Emotsioon oli võimas, selline edu mõjus mulle suure üllatusena ja samas kogesin ka tohutut pingelangust, kuna sprindivõistlus on minu jaoks eelkõige mentaalselt tohutult kurnav," võttis Jaama võistluse kokku.

"Eelsõit oli minu jaoks pigem raske, üle pika aja läksid jalad valusalt täis, võibolla oli viga väheses soojenduses. Tegin mõned parandused ja finaalide ajal tundsin end palju paremini. Rada oli pigem raske, aga samas sobis väga hästi mulle, sest laskumisi ma ei karda ja sain sellega aega võita," kirjeldas Aavik, kes kvalifikatsioonis kaotas vanuseklassi parimale Udrasele ligi 9 sekundit.