Esmaspäeval langetas kohus veel otsuse Djokovici kasuks. Serblane oli vaba mees ja legaalselt Austraalias kuni reedeni, mil immigratsiooniminister tema viisa uuesti tühistas. Djokovici advokaadid viisid asja taas kohtusse, mis oli nõus seda ka päev enne Australian Openi algust arutama.

Kohus teatas, et tänane otsus oli üksmeelne - otsuse tegemisel osalesid kolm kohtunikku -, kuid otsuse põhjendus avalikustatakse lähipäevade jooksul.

Harilikult kaasneb Austraaliast väljasaatmise otsusega ka kolmeaastane riiki sisenemise keeld.

Viimastel päevadel on Austraalia valitsuse liikmed avaldanud arvamust, et Djokovicist on nende riigis saanud vaktsiinivastaste eeskuju ning tema riiki jäämine kujutaks endast riski Austraalia tervishoiule ja heakorrale.

Djokovici advokaadid viskasid õhku küsimuse, kas tema riigist väljasaatmine mitte veel suuremat kaost ei põhjusta ja riigi stabiilsus ei ohusta. Advokaadid nõudsid Djokovici viisa taastamist ning tema vabastamist 30 minuti jooksul peale kohtuotsuse väljakuulutamist.

Djokovic on juba teinud ka lühikese avalduse: "Ma austan kohtuotsust ning teen vastavate ametnikega enda Austraaliast lahkumisega seoses koostööd. Tunnen end ebamugavalt, et viimase paari nädala fookus on olnud minul ning ma loodan, et saame nüüd kõik keskenduda mängule ja turniirile, mida me armastame. Soovin mängijatele, turniiri ametnikele, taustajõududele, vabatahtlikele ja fännidele turniiriks kõike paremat. Lõpetuseks soovin tänada oma perekonda, sõpru, tiimi, sponsoreid, fänne ja kaasmaalasi nende toetuse eest. Te olete andnud mulle jõudu."

Vaktsineerimata Djokovic saabus Melbourne'i 5. jaanuaril, taskus väidetavalt Australian Openi korraldajate ja Victoria osariigi heaks kiidetud meditsiiniline eriluba, kuid passikontrollist kaubemale serblane ei pääsenud, sest võimud olid tema viisa tühistanud. Kuni 10. jaanuari kohtuistungini hoiti teda kinnises hotellis vahi all.