„Ilmselt pidanuks ise passima ja lühikesel lõpusirgel tuulest välja tulema, aga ma tundsin endas jõudu ja otsustasin tõusu lõpus proovida,” selgitas Ilves Delfile. „Nägin, et Lamparter oli ees sõitmisest väsinud ja olin ehk liiga optimistlik. Hea, et sain kogemusi juurde, et mis liidrite grupis sõites toimub.”

Ilves läks suusarajale esimesena, kuid Lamparter jäi temast üheksa ja jaapanlane Ryota Yamamoto ühe sekundi kaugusele. Esikolmik liikus kuni finišini koos ega lubanud jälitajaid lähemale. Ilvesele läks kirja 14. sõiduaeg ning ta kaotas päeva kiireimale kõigest 38,4 sekundit.

„Hüpe oli mul tehniliselt kõrgel tasemel, kuid tuul polnud parim, ent kokkuvõttes jäin rahule. Tänavused kaks neljandat kohta näitasid, et olen valmis ka poodiumile sõitma,” tõdes Ilves. Aastal 2018 sai ta Jaapani MK-etapil küll teise koha, ent siis oli maailma paremikust kohal vaid mõni üksik. Nüüd kõik peale ala valitseja Jarl Magnus Riiberi, kes ravib seljavigastust.

„Kui ajalugu vaatan, siis tundub ebareaalne, et paned viimasel tõusul käiku võitlemaks võidu eest, võtad teist kohta kui head saavutust ja mõndagi jääb kripeldama,” ütles Ilves, olles päevaga rahul.

MK-sarja kokkuvõttes kerkis Klingenthali teise kohaga 6000 eurot teeninud Ilves kuuendale kohale. Parimate hüppajate arvestuses on ta neljas.