Novak Djokovici leer otsustas immigratsiooniminstri otsuse edasi kaevata. Hetkel on Melbourne'is käimas kohtuistung, kus serblase advokaat Nick Wood võitles välja apellatsiooniistungi juba pühapäevaks. Nii on veel võimalus, et kui Djokovici viisa taastatakse, saab ta esmaspäeval Australian Openil platsile tulla, vahendas BBC.

Woodi ettepanekul on seega nii Djokovici leeril kui Austraalia valitsusel laupäeval aega omapoolsed asitõendid esitada pühapäeval toimuva istungi jaoks. Advokaat kritiseeris ühtlasi otsust tühistada taas Djokovici viisa.

Tema sõnul polnud põhjuseks mitte serblase vaktsineerimatus, vaid see, kuidas Djokovici riiki lubamine võib kohalike vaktsiinivastaste inimeste liikumisele hoogu juurde anda. Wood kutsus ministri Hawke'i otsust "selgelt irratsionaalseks".

Austraalia valitsust esindav advokaat Stephen Lloyd kinnitas, et Djokovic saab vähemalt pühapäevase istungini riigis viibida. Djokovic peab aga laupäeval kell 8 hommikul (Eesti aja järgi reede õhtul kell 23) ilmuma migratsiooniametisse, kus ta saab oma advokaadiga suhelda. Valitsus tegi ettepaneku laupäeval keskpäeval Djokovic kinnipidamisasutusse toimetada, kus ta peab viibima vahi all kuni istungini. Djokovici esindaja Wood on ettepanekuga nõus, kuid ta hoiatas, et sellisel juhul plahvatab järjekordne "meediatsirkus".

Seega peaks pühapäeval selguma lõplik tõde Djokovici osas, sest juba esmaspäeval algab Australian Openi põhiturniir. Kui Djokovici viisa taastatakse, kohtub ta avaringis kaasmaalase Miomir Kecmanoviciga (ATP 78.).

Täiendatud kell 14.37:

Nüüdseks on istung Melbourne'is lõppenud. Osapooled jõudsid veel kokkuleppele, et Djokovic viiakse vahi alla avalikkuse jaoks teadmata asukohta, et vältida "meediatsirkust", mida serblase leer kardab.