Võidu võttis prantslasest MK-sarja üldliider Quentin Fillon Maillet. Teine oli sakslane Benedikt Doll (+7,2) ja kolmas valgevenelane Anton Smolski (+32,1), kes sai esikolmikumeestest ainsana ühe trahvi.

Hea päev oli ka meie naabritel, sest leedukas Vytautas Strolia oli puhta laskmisega neljas (+33,6) ja soomlane Tero Seppälä samuti eksimusteta lastes viies (+41,9).

Ka Ermits läbis Ruhpoldingis mõlemad lasketiirud puhaste paberitega ning sai 19. koha (+1.03,4). Rene Zahkna lasi samuti eksimuseta ning oli 48. (+1.33,9). Kristo Siimer teenis kahe trahviga 71. koha (+2.08,3).

Kehvasti läks nii Jaapani kui Slovakkia meestel, kellega Eesti võitleb, et saaks Pekingi olümpial teatemeeskonna välja panna.

Eesti suutis tänasega mööduda mõlemast lähirivaalist ning on nüüd 2285 punktiga 19. kohal. Slovakkial on 2248 ja Jaapanil 2181 punkti. Olümpiale saab teatavasti 20 paremat meeskonda.

Jaapani lootused Eestist mööduda on teoreetilised, sest on jäänud ainult üks olümpiaeelne võistlus, milleks on laupäevane teatesõit. Kui Jaapan tahab Eestit edestada eeldusel, et meie ei saa teatesõidus eelnevast ehk 17. kohast paremat kohta, peavad nad koguma üle 110 punkti enam oma parimast kohast, mis on samuti 17. Ehk siis jaapanlased peaksid tulema vähemalt kuuendaks, mis on väga ebatõenäoline.

Enne võistlust

Eestlasi on stardis kolm: Rene Zahkna (stardinumber 10), Kalev Ermits (41) ja Kristo Siimer (65).

Eesti laskesuusamehed peavad tulist võitlust, et saaks veebruaris toimuval Pekingi olümpial välja panna ka meeste teateneliku. Peamine heitlus käib Jaapani meestega, kes edestavad eestlasi edetabelis 22 punktiga. Meeskondliku koha Pekingisse teenivad 20 esimest riiki, Jaapan asub just 20. ja Eesti 21. kohal.

Olümpia kvalifikatsioonis punktisumma parandamiseks tuleb ületada iseenda seniseid tulemusi. Teatesõidus on nii Eestil kui ka Jaapanil vaja üle sõita 17. koht (150 punkti), sprindis on Jaapani viletsaim kirja läinud punktisumma 175 ja Eestil 155 (kolme mehe kohad olid 62., 72., 107.). Ehk parandamisruumi on küll ja veel, Oberhofis skooris Eesti trio näiteks 284 silma.

„Punktisüsteem on selline, et sprindis on tähtis, et ka kolmas mees oleks 80 hulgas,” selgitas Zahkna möödunud nädalal Eesti Päevalehele. „Igal juhul jääb Ruhpoldingis teatesõiduni kõik lahtiseks. Isegi kui saame sprindiga Jaapanist mööda, pole kindlat midagi.”