Esmaspäeval kohtus võidu saanud ja Austraalia valitsuse viisa tühistamise otsuse ümber pööranud Djokovic valmistub hetkel esmaspäeval algavaks Australian Openiks, kuigi Austraalia immigratsiooniminister Alex Hawke võib veel tema viisa uuesti kehtetuks kuulutada. Osade allikate sõnul ongi tal vastav otsus juba tehtud, kuid selle välja kuulutamisega on ta millegipärast kolm päeva viivitanud. Kui nii läheb, viivad Djokovici advokaadid asja ilmselt uuesti kohtusse.

Viimastel päevadel on aga välja tulnud, et Djokovic on rikkunud ka Serbia ja Hispaania karantiinireegleid. Nimelt andis ta 16. detsembril kodumaal (väidetavalt) positiivse koroonaproovi, kuid osales juba järgmisel päeval Serbia noorte talentide autasustamisel ning andis 18. detsembril Berlgradis Prantsuse spordilehele L'Equipe näost-näkku intervjuu.

Ühtlasi on selgunud, et Djokovic käis peale jõule Marbellal ja oli selle käigus kuidagimoodi Hispaania riiki sisenemise tingimustest mööda hiilinud. Sellesama Marbella reisi pärast on ta veel uurimise all Austraalias, kuhu sisenedes jättis ta mainimata, et on viimase kahe nädala jooksul lisaks Serbiale ka Hispaanias viibinud.

Taoline valeandmete esitamine võib endaga Austraalias halvimal juhul kaasa tuua kuni 12-kuulise vanglakaristuse ja 6600 Austraalia dollari (4200 euro) suuruse rahatrahvi, koos sellega ka viisa tühistamise.

Osad tenniseeksperdid on kahtluse alla seadnud, kas Djokovic üldse 16. detsembril positiivse proovi andis, või võltsis ta dokumente, et vältida vaktsineerimist ja saada Australian Openiks eriluba. Kahtlaste asjaoludena on seejuures välja toodud, et kui Djokovic 2020. aasta suvel positiivse proovi andis, teatas ta sellest koheselt avalikkust, kuid nüüd kuulisid sellest kõik alles kaks nädalat hiljem.

Kell 6 algab Melbourne'is Australian Openi tabelite loosimine, aga isegi kui Djokovic oma esimese ringi vastase täna teada saab, pole tema slämmiturniiril osalemine kivisse raiutud. Reeglid näevad ette, et kui esimesena asetatud mängija suurel slämmil tabelist maha võetakse, asendatakse ta viiendana asetatud mängijaga ning viienda asetuse saab omale 17. paigutusega mängija.

Antud juhul tähendaks see, et Djokovici tabelikoha saaks endale venelane Andrei Rublev ning Rublevi koha prantslane Gael Monfils.

Täiendatud kell 6.25:

Loosimistseremoonia on teadmata ajaks edasi lükatud. Põhjust pole öeldud, aga tõenäoliselt on selleks just Djokovici ümber toimuv segadus. Eesti aja järgi kell 6.45 annab pressikonverentsi Austraalia peaminister Scott Morrison, aga kas ta ka Djokovici küsimust puudutab, pole teada.

Viimaste teadete kohaselt toimub loosimine Eesti aja järgi kell 7.15.

Täiendatud kell 8.03:

Väikese hilinemisega Australian Openi loos siiski toimus. Djokovic loositi avaringis kokku kaasmaalase, maailma 78. reketi Miomir Kecmanoviciga. Teises ringis ootab võitjat ees kas kvalifikatsioonist läbi tulnud tennisist või ameeriklane Tommy Paul (ATP 41.).

Pressikonverentsil uuriti Morrisonilt ka Djokovici kohta, kuid peaminister ei soovinud serblase osas uut informatsiooni jagada ning lisas, et jääb ootama immigratsiooniminister Hawke'i otsust.

Maailma teine number, venelane Daniil Medvedev kohtub Soomest pärit, kuid Šveitsi esindava Henri Laaksoneniga (ATP 92.). ATP edetabeli kolmas mees, Saksamaa tennisetäht Alexander Zverev kohtub avaringis kaasmaalase Daniel Altmaieriga (ATP 91.).

Vanameister Rafael Nadal (ATP 6.) läheb vastamisi ameeriklase Marcos Gironiga (ATP 66.).

Jaga
Kommentaarid