Meenutame, et peatreener Janis Sirelpuu taktikepi all tegutseva TalTechi euroseiklus on spordimaailmas üsna ainulaadne. Meeskonnal polnud mingit plaani eurosarjas konkureerida. Küll aga pidi sel hooajal seal osalema Saaremaa VK. Kui aga saarlased meeskonda kokku ei saanud, tegi klubi president Ivar Alt TalTechile viimasel hetkel "suunatud pakkumise" - äkki lähete meie asemel eurosarja? Selline koha "pärandamine" on võimalik küll vaid võrkpallis.

Varem Eesti liigas pärapidaja rollis olnud, ent sel hooajal korralikult komplekteeritud ja edukamalt tegutsev TalTech haaras võimalusest kinni. Avavoorus oldi vabad, 1/16-finaalis mängiti üle taanlaste Gentofte ja 1/8-finaalis mindi vastamisi šveitslastega.

TalTech võitis eile Schönenwerdis peetud avamängu 3:1 ja vajas täna edasipääsuks kahte geimi.

Tänane kordusmäng seal samas Beton Coupe Arenal oli äärmiselt pingeline. Avageimis juhtis TalTech 16:10 ja 22:18, kuid kaotas 25:27. Tulid eksimused, pinge, langus.

Teine geim venis väga pikaks, eestlastel õnnestus realiseerida alles kümnes geimpall! Seisul 34:34, lõi Mihkel Tanila esmalt palli maha ning Kevin Saare hea servi järel pani ta ka otsustava bloki.

Ometi polnud midagi veel tehtud. Schönenwerd võitis tasavägise kolmanda geimi 25:23 ja neljandas lagunes TalTech korralikult - 15:25.

Sellega olid võõrustajad võitnud kordusmängu 3:1 ja otsustavaks sai kuldne geim. Seal suutis TalTech tänu Matej Šmidli rünnakutele ja vastaste eksimustele välja tulla 9:12 kaotusseisust ja võita 15:13. Kuldses geimis muutus sidemängija Martti Keele tegutsemine äärmiselt ühekülgseks, ta usaldas eelkõige ainult Šmidlit ja see tundus liiga ühekülgne, kuid päeva lõpuks loeb tulemus. Šmidl küll vahepeal eksis, kuid otsustavad pallid lõi maha ja kandis TalTechi võidule!

Kokku tõi Šmidl viie geimiga 30 punkti (+18; rünnak 43%), Tanila assisteeris 13 (+11; 89%, 3 blokki, 2 ässa), Saar 12 (+7), Rauno Tamme 10 (+2), Beau Graham 7ga (+5). Kaitses väga hästi võidelnud Keele kontole kogunes punkte üks, põhiründajatele vahepeal hingetõmbeaega võimaldanud Kaur Erik Kaisile ja Jan Markus Üprusele kaks, Remo Tornile üks. Liberona rassis platsil alguses lõpuni Alari Saar.

Kokkuvõttes sai platsil näha ikkagi päris palju Saaremaa VK mängumehi. Alt pakkus Sirelpuule lisaks eurosarja kohale ka oma ainsat mängijat - Grahamit - , kes peakski saama väidetavalt oma palga Aldilt. Lisaks pallisid ju Alari Saar ja Tamme mullu Saaremaa eest, saarlased on ka Kevin Saar, Mihkel Tanila ja saarega on seotud paljud teisedki Taltechi mängijad.

Schönenwerdi resultatiivseimad olid Nico Beeler 25 (+17) ja Daniel Uruena 22 (+20) silmaga. STATISTIKA

Sellega on TalTech korranud Eesti klubide tipptulemust eurosarjades, ka varem on korduvalt jõutud veerandfinaali, aga mitte kunagi kõrgemale. Kusjuures kaalub lisab Janis Sirelpuu hoolealuste saavutusele tõsiasi, et mõlemas ringis peeti kaks mängu võõrsil.

Veerandfinaalis on ülisuure tõenäosusega vastaseks Türgi meistriliigas vaid võite tunnistav Ankara Halkbank. Esmalt peavad Challenge Cupi ühed soosikud jagu saama austerlaste Waldvierteli Union Raiffeiseni