Hollandi rallimees Maurik van den Hevel usub, et venelastel on autos seadeldis, mis annab neile kiiruskatsete teekonnapunktide kohta eelinfot.

"Venelased teevad sohki. Neil on autos seadeldis, mis annab neile eelinfot teekonnapunktide kohta kiiruskatsetel," ütles Van den Hevel Omroep Brabant TV-le.

Ta tõi näite ühelt katselt, kus venelased keerasid vasakule, kuigi rajakaart käskis sel kohal parempöörde teha. Tuli välja, et venelased teadsid otsemat teed ja said seetõttu olulise eelise.

"Neid ei ole võimalik võita. See ei ole lihtsalt aus. Sa ju kuuled, mis kõik räägivad. Kõik teavad sellest," lisas hollandlane.

KAMAZ-i sõitjate pressiesindaja Erik Khairullin lükkas süüdistused tagasi: "Van den Heveli avalduses puudub tõde. Me ei saa mingilgi moel rohkem informatsiooni omada. Meie autod on lihtsalt kiiremad. Meile meeldiks väga, kui meil rohkem konkurentsi oleks - see teeks ürituse meie jaoks lõbusamaks."

Kümne etapi järel on KAMAZ-MASTER tiimi veokitel oma klassis kolmikjuhtimine. Esimene mitte-Kamaz on Araabia Ühendemiraatide tiimi Tatra Buggyra ZM Racing ekipaaž, kuhu kuuluvad kaks tšiillast ja üks tšehh.

Teist kohta hoidvad venelased Nikolajev-Jakovlev-Rõbakov kaotavad liidritele Sotnikov-Ahmadejev, Ahmetzianov minuti ja 27 sekundiga, kolmanda koha ekipaaž jääb esimeses maha 1.49-ga, neljas koht 2.35 ja viies (samuti Kamaz) 3.09.

Veokite klassis kuuluvad ekipaaži piloot, kaardilugeja ja mehaanik.