"Ütlen täiesti ausalt... Ma ei mäleta täpselt, mis juhtum see oli, aga sellest hetkest, kui kaotasin spordigala vastu austuse, on möödas päris mitu aastat. Nii et ma ei viitsi selle teemaga enam vaeva näha," ütles PyeongChangi olümpiavõitja Tande podcastis "Hoppcast", vahendab VG.

Ta jätkas: "Minu arvates on natuke liiga palju auhindu, mis lähevad inimestele, kes rangelt võttes poleks tohtinud üldse kandideerida."

PyeongChangis samuti meeskonnavõistluses kulla võitnud Forfang nõustus oma koondisekaaslasega ja teatas: "Võin kinnitada, et Norras on päris palju häid naissportlasi, kuid eile sai autasu ühe väga väikese spordiala endine dopingusüüdlane."

Johaug võitis 2021. aasta maailmameistrivõistlustel neli kuldmedalit. Positiivse dopinguproovi andis ta 2016. aasta sügisel, kui tema organismist leiti anaboolset steroidi klostebooli. Norralanna sõnul põhjustas positiivse tulemuse päikesepõletuse kaitseks kasutatud huulekreem. Rahvusvaheline spordiarbitraaž seda uskuma ei jäänud ja määras lõpuks Johaugile dopingureeglite rikkumise eest 18-kuulise võistluskeelu.

Norra 2021. aasta parimaks meessportlaseks valiti 400 meetri tõkkejooksja Karsten Warholm, kes tuli Tokyos olümpiavõitjaks uue maailmarekordiga.