Aljabjev võitis 1980. aasta Lake Placidi olümpial kulla nii 20 km individuaaldistantsil kui ka teatesõidus. 10 km sprindis pälvis ta pronksi. MM-idelt võitis venelane kaks pronksi.

"Täna hommikul see juhtus. Asi polnud seotud koroonaviirusega, vaid ta sai külmetuse," selgitas RIA Novostile Venemaa laskesuusaliidu kommunikatsioonijuht Konstantin Boitsov. "Tema kopsud polnud eriti tugevad."

Veidi hiljem RIA Novostile intervjuu andnud endine laskesuusataja, samuti kahekordseks olümpiavõitjaks tulnud Dmitri Vassiljev avaldas aga, et Aljabjevi surmaga oli seotud koroonaviirus. "Mina arvasin samuti alguses, et tegu on külmetusega, kuid see oli ikkagi COVID-19," sõnas ta. "Anatoli oli esialgu kodus, kuid siis toimetati ta maakonna haiglasse."

"Kuna tema olukord oli halb, toimetati ta edasi linnahaiglasse intensiivraviosakonda, kus teda enam päästa ei suudetud," jätkas Aljabjev. "See on väga kurb, avaldan lähedastele kaastunnet."

"Rääkisin temaga kolm päeva tagasi. Mis ma oskan öelda... tõeline võitleja, sõber ja pereinimene," sõnas Sport-Expressile RBU president Aleksandr Tihhonov. "Saan temast vaid parimat rääkida."

Jaga
Kommentaarid