Iisraeli taustaga mustanahalist mängijat sunniti nimelt sööma pepperoni-vorstiga pitsat, mis tema veendumustega kuidagi kokku ei lähe. Pitsa olevat olnud karistus tema trennist puudumise eest.

Kohtuhagi Ohios esitati detsembri viimastel päevadel. Keskkooliõpilane nõuab selles osariigilt ja endistelt treeneritelt 12 miljonit dollarit valuraha.

Kõnealune intsident leidis aset 2021. aasta mais, kui 11. klassis õppinud (USA-s keskkooli kolmas aasta) mängija puudus õlavigastuse tõttu meeskonna jõusaalitreeningult. Karistuseks sunniti ta kooli võimla korvpalliplatsi keskringis ära sööma terve pepperoni-pitsa, samal ajal kui ülejäänud meeskond platsi ümber raskusi pidi tõstma ja jooksuharjutusi tegema. Pahased tiimikaaslased ähvardasid teda tagajärgedega, kui ta pitsat piisavalt kiiresti sisse ei ahmi.

Õpilase väitel olid treenerid tema usust teadlikud. Kogu vahejuhtum jäi ka turvakaamera salvestisele:

Juulis pöördus sama meeskonna treener mängija isa ja osade kooli ametnike vastu kohtusse laimusüüdistusega. Treener väitis, et mängijat ei sunnitud millekski. Treening, mida turvakaamera salvestitel näha võib, olevat osa "kuninglikust kasvatusest", mis nägi ette, et osad mängijad söövad einet ja teised tõstavad ruumi perimeetril raskusi. Iisraeli taustaga mängijale olevat alternatiivina pakutud kananagitsaid, kuid ta valis hoopis pitsa, kraapides juustu ja pepperoni sellelt maha.

Canton City kkeskkool viis läbi ametliku uurimise, leides, et treener diskrimineeris õpilasi ning vallandas ta koos oma mitmete abitreeneritega.