Valitsuse advokaat teatas pärast kohtuotsuse väljakuulutamist, et Austraalia immigratsiooniminister kaalub nüüd, kas kasutada oma isiklikku võimu ja Djokovici viisa uuesti tühistada. Hetkeseisuga on Djokovicil aga ametlik luba Austraaliasse siseneda, mis tähendab, et ta saab ka lõpuks kängurumaal treenima hakata.

Austraalia seaduste kohaselt on immigratsiooniministril ülemuslik võim tühistada viisasid ükskõik mis põhjustel. Kohtunik lisas, et kui minister seda õigust kasutama peaks, võib Djokovic saada kuni kolmeaastase Austraaliasse sisenemise keelu.

Djokovic saabus Melbourne'i eelmisel kolmapäeval, taskus kvalifitseeritud arsti ja Victoria osariigi poolt kinnitatud eriluba, mis justkui tõendab, et teda ei tohi meditsiinilistel põhjustel vaktsineerida. Sellest hoolimata paigutati ta koos teiste illegaalsete piiriületajate ja pagulastega täidetud hotelli. Kui tema advokaadid poleks otsust kohtu kaudu vaidlustanud, oleks 20-kordne suure slämmi tšempion juba tagasi kodumaal.

Kohtuistung Melbourne'is algas Eesti aja järgi kell 1.38. Umbes 5 paiku tehti istungisse paus ning jätkati aruteludega kella 7 ajal. Istung toimub kaugistungi vormis, nii et Melbourne'i kohtus oli füüsiliselt kohal vaid kohtunik. Djokovici kaitsjad ja Austraalia valitsust esindavad advokaadid esitasid oma argumendid video vahendusel.
Kohtuniku sõnul ei tegutsenud valitsusametnikud Djokovici viisat tühistades seaduses ettenähtud ajakava järgi ega jätnud Djokovicile tõendite esitamiseks piisavalt aega.

Djokovici kaitsjate väitel on serblasel eriluba, mille on heaks kiitnud kaks eraldiseisvat meditsiinilist paneeli, vastavad dokumendid said ka piiriametnikele esitatud. "Ta on teinud absoluutselt kõikvõimaliku," sõnas Djokovici advokaat Nick Wood.

Samuti väitsid Djokovici kaitsjad, et mängijat koheldi piiriametnike poolt ebaõiglaselt. Lennujaamas paluti Djokovicil oodata oma karantiinihotelli saatmisega hommikuni, et ta saaks konsulteerida oma advokaatidega, ning esialgu olidki ametnikud sellega päri, kuid hommikul kell 6 aeti ta üles ning survestati teda koheselt vastust andma.

Valitsusametnikud kaitsesid kohtus oma seisukohti väitega, et Djokovici hiljutine koroonaviiruse läbipõdemine ei vabasta teda Austraalia reisipiirangutest.

Täiendatud kell 10.44:

Serbia portaal Sport.Blic.rs kirjutab, et hoonesse, kus Djokovic koos oma kaitsjatega viibib, sisenes suur hulk politseinikke ning maja maa-aluses parklas seisavad politseibussid, mis on valmis Djokovici tagasi immigrantide hotelli viima.

Uudist kinnitas ka The Telegraphi ajakirjanik:

Austraalia võimud pole Djokovici vahistamist veel kinnitanud. Erinevatele väljaannetele on seda väitnud esialgu vaid Djokovici isa.

Austraalia väljaannete The Age ja The Sydney Morning Herald andmetel pole immigratsiooniminister oma järgmist käiku veel otsustanud ning seda otsust täna Valitsuse allikate kinnitusel pole Djokovic arreteeritud.

BBC teatel annab Djokovici perekond Belgradis Eesti aja järgi kell 13 pressikonverentsi.

Täiendatud kell 13:

Pressikonverents on edasi lükatud kella 15-ni, eeldatavasti selleks, et ka Djokovic sellel osaleda saaks, kui ta vahi alt vabastatakse, kirjutab BBC.

Uudist täiendatakse...