Maailma seitsmes reket, turniiril neljanda asetuse saanud Kontaveit ei andnud edetabeli 60. hiinlannale mingit võimalust. Eelkõige oli ta võimas omal pallingul, sest vastane sai vaid ühe murdevõimaluse, mida ära kasutada ei suutnud.

"Kiire ja hea võiduga on tore hooaega alustada, sest esimene mäng on alati raske, aga see ei tähenda, et edaspidi sama lihtne oleks," tõdes Kontaveit, kes jäi rahule eelkõige oma serviga ja lisas, et tundis end väljakul väga hästi.

Kuni Kontaveidi eduseisuni 3 : 2 esimeses setis hoidsid mõlemad oma pallingut. Siis katkestas vihmasabin kohtumise pooleks tunniks, misjärel murdis Kontaveit kohe Zhangi servigeimi, hoidis omi ning võitis seti 6 : 3.

Teises setis läks Kontaveit juhtima 2 : 0. Vaid eduseisul 4 : 3 venis tema pallingugeim pisut pikemaks ja Zhang sai ühe võimaluse murda ja mängu tagasi tulla, kuid Kontaveit oli kindlus ise. Võit 6 : 3, 6 : 3 viis Kontaveidi teise ringi.

Kontaveit lõi neli ässa, tegi kaks topeltviga. Tema esimese servi õnnestumisprontsent oli 63 ning ta võitis 89% esimese servi punktidest.

Kontaveidi sõnul oli eelmise hooaja lõpp küllaltki stressirohke, mistõttu läks taastumiseks palju aega. "Pärast kahte puhkenädalat oli keeruline treeningutega taas pihta hakata, aga iga nädalaga tuli energiat juurde. Võin öelda, et nii vaim kui keha on hooajaks valmis," rääkis Kontaveit. "Ettevalmistusaeg jäi küll lühemaks ja me ei jõudnud treener Dmitri Tursunoviga teha kõike seda, mida soovisime, kuid pean hakkama saama. Aasta jooksul tuleb veel pause, kui saab treeningutele pühenduda."

Suurepärane eelmise aasta lõpp, mis kergitas Kontaveidi maailma edetabelis seitsmendale pügalale andis talle juurde kõrvasti eneseusku. "Tean, et võin võita kõiki, kuid ma ei sea endale hulle eesmärke. Võtan mäng mängu haaval ega pane endale liigseid pingeid," kinnitas Kontaveit.