Põhja-Ameerika kõrgliiga MLS-i klubist D.C. Unitedist üle ostetud Sorga sõlmis Rootsi tiimiga lepingu 2025. aasta lõpuni.

"Me oleme Erikut pikalt jälginud. Tal on palju väärtuslikke omadusi," sõnas pressiteate vahendusel klubi spordidirektor Pontus Farnerud. "Tal on kiirust ja oskust luua olukordi nii endale kui teistele. Ta on modernne ründaja, kes näeb kõvasti vaeva nii kaitses kui rünnakul. Erik on uskumatult ambitsioonikas mängija ning ta oli väga motiveeritud Göteborgiga liituma."

"Göteborg on üks Skandinaavia suurklubisid, mida kõik jalgpallientusiastid teavad. Mul on väga hea arusaam sellest, mille nimel hakkame koos töötama," sõnas Sorga. "Me liigume tagasi Rootsi jalgpalli tippu ning tahan olla osa sellest."

Sorga lisas, et klubi valikus mängis rolli ka võimalus võimalikult palju Eesti koondist esindada. "Arvestades, kuidas koroonapandeemia USA liigat mõjutas, oli Euroopas mängimine vajalik, et saaks koondise eest platsile joosta," rääkis ta.

2019. aastal umbes 450 000 euro eest FC Florast D.C. Unitedisse siirdunud Sorgal jäi USA-s suurem läbimurre tegemata. Viimased kuud veetis ta laenul Hollandi esiliigas VVV-Venlos, kus tema arvele jäi 11 kohtumisega kolm väravat.

IFK Göteborg on 18-kordne Rootsi tšempion ning lisaks sellele on suudetud kahel korral võita ka UEFA karikasari. Eelmisel hooajal lõpetati Rootsi meistrivõistlused kaheksandal kohal. Uus Rootsi kõrgliiga hooaeg algab aprillis.