Hooaja esimeses segateatesõidus osales Eesti koondis koosseisus Rene Zahkna, Kristo Siimer, Regina Oja ja Tuuli Tomingas. Suurfavoriidina läks rajale valitsev maailmameister Norra, kes pani tänaseks välja võistkonna: Tarjei Bö, Johanne Thingnes Bö, Ingrid Landmark Tandrevold ja Marte Olsbu Röiseland. Norra võitiski sõidu Valgevene ja Prantsusmaa nelikute ees.

Eesti nelik saavutas teatesõidus 14. koha. Veel viimase vahetuse andis Oja Tomingale üle 19. kohalt, aga Tomingas suutis Eesti kergitada mitu kohta kõrgemale. 14. koht on ülimalt oluline seoses Pekingi olümpiaga, et ka Eesti mehed saaksid seal teateneliku välja panna. Eesti peamiseks konkurendiks on Jaapan, kes aga täna diskvalifitseeriti.

Enne teatesõitu oli tabelis 20. kohta hoidva Jaapani meeste edu edetabelis 32 punkti, nüüd on vahe 22 silma ehk eestlased tulid kümne punkti võrra lähemale. Eesti asub tabelis 21. real, oluline on jõuda 20 parema sekka.

Paarissegateatesõidus esindasid Eestit Kalev Ermits ja Kadri Lehtla. Eesti duo sai nelja trahviringi juures 27. ehk viimase koha (+4.37,7). Võidu teenis Venemaa duo Anton Babikov - Kristina Reztsova, edestades 41,5 sekundiga Austriat ja veidi enam kui minutiga Ukrainat. Esikuuikusse mahtusid veel Valgevene, Rootsi ja Belgia.

Pekingi olümpiapiletite heitluses Eesti ja Jaapani vahe paarissegateatesõiduga ei muutunud. Jaapani duo sai 24. koha ehk ka nemad ei suutnud oma parimat tulemust parandada. Küll aga kasvatas edu tabelis 19. kohta hoidev Slovakkia, kelle duo Ivona Fialkova ja Michal Sima lõpetasid teatesõidu üheksandana. Kui sõidu eel jäi Eesti neist maha 45 punktiga, siis nüüd juba 89 silmaga.

Pühapäeval on kavas meeste ja naiste jälitussõidud.

ENNE SÕITE:

Eelmisel hooajal võitis ühe MK-etapi Venemaa ja ühe Norra. Eesti sai vastavalt 16. ja 21. koha.

Eelmisel hooaja etapivõidud läksid Prantsusmaale (Julia Simon - Emilien Jacquelin) ja Rootsi (Linn Persson - Sebastian Samuelsson). Maailmameistriteks krooniti prantslased Antonin Guigonnat ja Julia Simon.