Viis erinevat naist süüdistavad Mendyt kokku seitsmes vägistamisjuhtumis. Lisaks süüdistatakse teda veel ühes seksuaalrünnakus. Mullu 26. augustist vahi all viibinud Mendy proovis varasemalt veel kolmel korral kautsjoni vastu vabadusse pääseda. Uuritavad intsidendid leidsid aset ajavahemikus oktoober 2020 - august 2021.

Koos Mendyga süüdistatakse tõsistes seksuaalkuritegudes ka Louis Saha Mattuire'it (40). Sky Sportsi teatel pole kohus veel otsustanud, kas ka tema pääseb kautsjoni vastu vabadusse.

Kui suure summa pidi Mendy tasuma, pole teada. Sky Sports kirjutas, et selleks hetkeks pidid ajakirjanikud kohtusaalist lahkuma.

Mendy pääses esialgu vabadusse 24. jaanuarini, mil toimub uus eelistung. Mendy ei tohi kodust lahkuda, ta peab passist loobuma ning ta ei tohi mitte ühelgi viisil kontakteeruda ühegi süüdistaja või tunnistajaga. Kohtupidamine Mendy ja Mattuire'i üle pidi algselt algama jaanuaris, kuid see on edasi lükkunud vähemalt juunikuusse.

2017. aastal Manchester Cityga liitunud Mendy käis viimati klubi eest väljakul 15. augustil Premier League'i mängus Tottenham Hotspuri vastu. 2018. aastal krooniti Mendy Prantsusmaa koondise ridades maailmameistriks. Kaitsja ise käis väljakul ühes kohtumises 40 minutiks.