Sügisel Bulgaaria klubi Sofia CSKA ridadesse siirdunud Metsa hooaeg jätkub Šveitsi kõrgliigas. Ta sõlmis FC Zürichiga lepingu 2024. aasta suveni.

"Karoli näol saime Zürichisse füüsiliselt tugeva keskkaitsja, kellel on ka rahvusvahelisel tasandil kogemust. Tema iseloom ja agressiivsus peaksid meie kaitset tugevdama ning andma meeskonnale lisavalikuid," kommenteeris klubi spordidirektor Marinko Jurendic.

Meedias seostati Metsa juba varasemalt nii FC Zürichi kui ka Küprose nimekaima klubi Nikosia APOEL-iga. Hiljuti Eesti Päevalehele pikema intervjuu andnud Mets toona kuulujutte pikemalt ei kommenteerinud. „Ütleme nii, et Euroopasse tulek ja stabiilselt head esitused on minu olukorda turul muutnud ning nii mõnigi klubi on minu oskuste vastu huvi tundnud,” oli kõik, mida ta sai mainitud juttude kohta öelda.

191 cm pikkune Mets alustas karjääri Viljandi Tulevikus, kust ta 2011. aastal FC Florasse siirdus. Välismaa klubidest on ta varasemalt esindanud Stravangeri Vikingit (Norra), NAC Bredat (Holland), AIK-d (Rootsi) ja Al-Ettifaqi (Saudi Araabia).

Zürich hoiab Šveitsi kõrgliigas liidrikohta, edestades kaheksa punktiga kuulsaid konkuretne Young Boysi ja FC Baselit. Zürich on 12-kordne Šveitsi meister, viimane tiitel pärineb 2009. aastast. Euroopas on Zürich kahel korral jõudnud Meistrite Liiga eelkäija sarjas poolfinaali, kuid seda aastatel 1964 ja 1977.